45 dkg liszt
instant élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
4 evőkanál étolaj
annyi langyos víz, amennyit felvesz
bele a golyóba: 20 dkg sajt
1 tojás a megkenéshez
10 perc dagasztás, fél órányi kelesztés...
Tésztát kockára nyújtod, 16 négyzetet vágsz. 20 dkg sajtot 16 felé kockázol, tésztára rárakod, golyóvá gyúrod és egy 24 cm-es tortaformába teszed, 1 tojást felversz és jó alaposan lekened. 180 fokos sütőben max. 20 perc... Nyammm...
A golyókat megtöltheted AKÁRMIVEL! kolbász, virsli, melegszendvics krém, fokhagymás vaj... És a tetejét is megszórhatod fűszerekkel, épp aminek odavagy az ízéért, vagy magvakkal...
Mindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg. 2. 10 percre, letakarva meleg helyre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél dl langyos tejben elkevertem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Fél órán át hagytam állni. Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítettem és beletettem a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Bedagasztjuk a hozzávalókkal. Alaposan kidolgozzuk. 30 perc kelesztés 17 részre osztjuk. 4 részt további 2 részre osztjuk Gömbökké form...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KözepesA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű