1 kg liszt
5,5 - 6 dl tej
6 ek olaj
4 ek cukor
1 ek só
5 dkg élesztő
tepsi kikenéséhez:
25 dkg margarin
A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztani, duplájára keleszteni.
3 felé osztani, minden gombócot 2 felé, /6 db/.
Tenyérnyi körökre nyújtani, 8 fele vágni, feltekerni.
A tepsit kikenni 25 dkg margarinnal, és a kifliket rárakni.
20 perc pihenés, tojással megkenni, maggal szórni.
200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
A megsült kifliket a tepsibe hagyni kihűlésig, hogy a kiflik felszívják a margarint, ettől lesz finom és ropogós.
1. A túrót, zabpehelylisztet, sztíviát, kókuszzsírt és a sütőport összekeverjük egy tálban. 2. Az útifűmaghéjat hozzáadjuk a vízhez és 1 percig folyamatosan keverjük, amíg meg nem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk. 2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk. 3. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben. Ezután a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk, melyet két egyenlő gombócra osztunk. A gombócokat ezután...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesВ чаше для миксера соедините муку, дрожжи, соль, сахар и перемешайте. Добавьте остальные ингредиенты, перемешайте ложкой, а затем насадкой "крючок" месите тесто до эластичности 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű