menu

Családireceptkönyv.hu

320. Margarinos kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
5,5 - 6 dl tej
6 ek olaj
4 ek cukor
1 ek só
5 dkg élesztő

tepsi kikenéséhez:
25 dkg margarin


Elkészítés:


A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztani, duplájára keleszteni.
3 felé osztani, minden gombócot 2 felé, /6 db/.
Tenyérnyi körökre nyújtani, 8 fele vágni, feltekerni.
A tepsit kikenni 25 dkg margarinnal, és a kifliket rárakni.
20 perc pihenés, tojással megkenni, maggal szórni.
200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
A megsült kifliket a tepsibe hagyni kihűlésig, hogy a kiflik felszívják a margarint, ettől lesz finom és ropogós.

320. Margarinos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Túrós lepényke
Túrós lepényke

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, beletesszük a fehérjét. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal belerakj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kacsazsíros kifli
Kacsazsíros kifli

A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Rámorzsoljuk az élesztőt, a pici cukrot, és felöntjük a langyos folyadékkal. Letakarjuk, 15 perc alatt hagyjuk felfutni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ropogós kiflt
Ropogós kiflt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mindennapi kenyerünk!!!
Mindennapi kenyerünk!!!

3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk