1 kg liszt
5,5 - 6 dl tej
6 ek olaj
4 ek cukor
1 ek só
5 dkg élesztő
tepsi kikenéséhez:
25 dkg margarin
A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztani, duplájára keleszteni.
3 felé osztani, minden gombócot 2 felé, /6 db/.
Tenyérnyi körökre nyújtani, 8 fele vágni, feltekerni.
A tepsit kikenni 25 dkg margarinnal, és a kifliket rárakni.
20 perc pihenés, tojással megkenni, maggal szórni.
200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
A megsült kifliket a tepsibe hagyni kihűlésig, hogy a kiflik felszívják a margarint, ettől lesz finom és ropogós.
Élesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a liszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vízben feloldottam az élesztőt, majd a liszt felével alaposan összekevertem. Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, készíthetjük egyenesen az üstben. Ha nem, akkor tegyük a dagasztásra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálba szórjuk a kenyér és teljes kiőrlésű lisztet. Majd jöhet bele a só, cukor, tejpor, az élesztő (ha friss élesztőt használunk, akkor azt keverjük simára a meglangyosított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű