Hozzávalók:
20 dkg Nutri Free mix per Pane + kevés a formázáshoz
5 dkg tápiókakeményítő
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 dl víz
175 gr langyos kefir
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál olaj
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
1 dkg friss élesztő
a tetejére:
szezám-, fenyő-, napraforgómag, mák
olaj
Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. A tésztát 6 részre osztjuk. Egyesével kb. 35 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, középen megcsomózzuk a tésztát és a végeket alulról, illetve felülről áthajtjuk rajta. A császárzsemle formázását a Kifőztük oldalán láttam.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meleg helyen fél órát kelesztjük. Tetejét olaj spray-vel megspricceljük. Magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük
Langyos tejben belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfutatom. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Meleg helyen kelesztem. Átgyúrom. Majd lángosnyi darabokat tépkedek,...
Elkészítési idő:1. A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. 2. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. 3. Meleg helyen kb háromnegyed órát kel...
Elkészítési idő:Langyos vízben egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval és a margarinnal összekeverjük, majd az élesztős...
Elkészítési idő: