45 dkg teljes kiőrlésű liszt
egy marék zabpehely
csipet só
1 tk szódabikarbóna
2 dkg vaj
1 dl melasz (cukorhelyettesítő)
Először is 170 fokra előmelegítjük a sütőt,fontos,hogy ez legyen az első lépés!!! Ezután 45 dkg teljeskiörlésű lisztet,egy marék zabpehellyel,egy csipet sóval,1 teáskanál szódabikarbónával elkeverünk. 2 dkg vajat felolvasztunk,majd belekeverünk 1 dl melaszt( ez ugye cukor,én helyettesítem valamivel) A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük a cukros vajat,plusz 2 dl tejet,2dl írót! Összegyúrjuk,ragacsos állaga lesz. Kivajazunk egy kenyérformát,beleöntjük,tetejére szórunk még egy kevés zabpelyhet. Hogy ne száradjon ki a sütőben,alufóliával takarjuk le...45 percig sütjük az előmelegített sütőben.Az utolsó 10 oercben levesszük az alufóliát,hogy megpiruljon
,2,5 DL VÍZBEN KEVÉS CUKORAL MEG KELESZTÜNK MAJD JÓL ÖSSZE DAGASZTJUK A LISZTEL MIKKOR MEG KELT TEPSIBE TÉVE MEG FORMÁZUK.ÚJRA KELESZTJÜK ÉS FORRÓ SÜTÖBEN KI SÜTJÜK.MIKKOR MEG KELT...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom, majd a liszttel, cukorral és a sóval tésztát dagasztok belőle. 20 percet hagyom kelni, addig a vajat kinyútom 2 sütőpa...
Elkészítési idő: 3 óraKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: