45 dkg teljes kiőrlésű liszt
egy marék zabpehely
csipet só
1 tk szódabikarbóna
2 dkg vaj
1 dl melasz (cukorhelyettesítő)
Először is 170 fokra előmelegítjük a sütőt,fontos,hogy ez legyen az első lépés!!! Ezután 45 dkg teljeskiörlésű lisztet,egy marék zabpehellyel,egy csipet sóval,1 teáskanál szódabikarbónával elkeverünk. 2 dkg vajat felolvasztunk,majd belekeverünk 1 dl melaszt( ez ugye cukor,én helyettesítem valamivel) A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük a cukros vajat,plusz 2 dl tejet,2dl írót! Összegyúrjuk,ragacsos állaga lesz. Kivajazunk egy kenyérformát,beleöntjük,tetejére szórunk még egy kevés zabpelyhet. Hogy ne száradjon ki a sütőben,alufóliával takarjuk le...45 percig sütjük az előmelegített sütőben.Az utolsó 10 oercben levesszük az alufóliát,hogy megpiruljon
A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízbe szórom a porélesztőt, és a mézet is hozzá keverem. Beleszórom a lisztet és a sót, majd az olajat is beleöntöm. Elkeverem, míg össze nem áll. Letakarom, és éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát. 3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű