Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos kifli (Citromhab)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
350 g finomliszt
350 g rétesliszt
40 g élesztő
100 ml tej
100 ml olaj
350 g natúr joghurt
2 tojás
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor

A töltelékhez
50 g olvasztott vaj
250 g trappista sajt ( lehet füstölt is )

1 tojás a kenéshez

http://citromhab.blogspot.hu/2011/10/sajtos-kifli.html

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal és megszórunk reszelt sajttal. A legfelső lapokat is megkenjük és megszórjuk.
Éles késsel hat egyenlő részre vágjuk, és minden háromszögből kifliket formázunk, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
Hagyjunk nagyobb helyet a kiflik között, mert sütés közben közel a duplájukra híznak!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ízletes buci
Ízletes buci

1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk. 2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyért...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle

A zsemlét el lehet készíteni előző este, a többit pedig másnap reggel. Először a zsemléket készítjük el A lisztet összekeverjük a sóval és mélyedést készítünk a közepében. Ide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás szendvics kenyér--Boros Vali
Fokhagymás szendvics kenyér--Boros Vali

a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
350.Rongyos kifli
350.Rongyos kifli

A tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük. A lisztet dagasztótálba tesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk