1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 tojás, 45 dkg
sertészsír, és annyi liszt, amennyit a massza felvesz (kb. 70 dkg), 1 evőkanál só. A közepébe szilvalekvár, a tetejére 1 tojás.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Áttörjük, és langyosra hűtjük.
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagyobb tálba öntjük a megkelt élesztős tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zsírt, a
sót, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy pogácsa állagú, puha tésztát kapjunk.
Gyúródeszkán is átdolgozzuk, és egy centi vastagra kisodorjuk. Négyzetekre vágjuk,
közepükbe szilvalekvár halmokat teszünk, a sarkait összefogjuk, felhúzzuk, és összenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki belőle.
Kikent tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben
készre sütjük.
A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflihez az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy tálban a liszttel, sóval, vajjal, tojással és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Ezután a tetejét...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összekeverjük egy kevés sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy jól formázható tésztát kapjunk. 2. 15 percig pihentetjük, majd 5 részre vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben el...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű