1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 tojás, 45 dkg
sertészsír, és annyi liszt, amennyit a massza felvesz (kb. 70 dkg), 1 evőkanál só. A közepébe szilvalekvár, a tetejére 1 tojás.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Áttörjük, és langyosra hűtjük.
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagyobb tálba öntjük a megkelt élesztős tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zsírt, a
sót, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy pogácsa állagú, puha tésztát kapjunk.
Gyúródeszkán is átdolgozzuk, és egy centi vastagra kisodorjuk. Négyzetekre vágjuk,
közepükbe szilvalekvár halmokat teszünk, a sarkait összefogjuk, felhúzzuk, és összenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki belőle.
Kikent tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben
készre sütjük.
Verjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztája kissé ragad, de pont ettől lehet formázni belőle kukacot, ha több lisztet kap, akkor nem ragadnak össze a végek.A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük.5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen, 1 óráig kelesztjük. Átgyúrjuk,ismét letakarjuk és további félóráig kelesztjük. 2. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még forrón áttörjük. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A burgonyát, margarint, tojást, sót és cukrot összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes