Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros tutyi


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 tojás, 45 dkg
sertészsír, és annyi liszt, amennyit a massza felvesz (kb. 70 dkg), 1 evőkanál só. A közepébe szilvalekvár, a tetejére 1 tojás.

Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Áttörjük, és langyosra hűtjük.
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagyobb tálba öntjük a megkelt élesztős tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zsírt, a
sót, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy pogácsa állagú, puha tésztát kapjunk.
Gyúródeszkán is átdolgozzuk, és egy centi vastagra kisodorjuk. Négyzetekre vágjuk,
közepükbe szilvalekvár halmokat teszünk, a sarkait összefogjuk, felhúzzuk, és összenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki belőle.
Kikent tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben
készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sajttal szórt fokhagymás baguett
Sajttal szórt fokhagymás baguett

http://aranytepsi.blogspot.hu/2013/07/sajttal-szort-fokhagymas-tejfolos.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Diós- és mákoshabos leveles süti
*Diós- és mákoshabos leveles süti

Gábor a házipék receptje! 1. A réteg képző vaj és a hozzá járó finomliszt elkeverése 2. A réteg képző vaj keverék dermesztése hűtőszekrényben: 30 perc 3. A réteg képző vaj 4-5...

Elkészítési idő: 3+ óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Sajtos túrómuffin
Sajtos túrómuffin

A túrót, tejfölt elkeverjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojást, a tápióka keményítőt, szódabikarbónát, majd végül a reszelt sajtot is és jól elkeverjük. Muffinformába kanalazzuk a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós - töltött - kifli
Sós - töltött - kifli

Előkészítem az alapanyagokat. A kimért tejből kivett kevés langyos tejbe morzsolom az élesztőt, hozzáadok 1 mk cukrot, és rászórok kevés lisztet. Langyos helyen kb 6 perc alatt fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk