Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pita (gyros)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg kenyérliszt
210 ml meleg víz
1/2 cs szárított vagy 10 gr friss élesztő (én szárítottat használok mindig)
1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj

Elkészítés:


Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt volna egy kicsit.6 felé vettem golyókat formáztam kinyújtottam kb 13-15 cm átmérőjűre,de forgattam közbe nehogy leragadjon,majd tepsibe tettem,1 órát pihent majd a sütőt maximumra állítottam (nálam 240 fok). Forró sütőbe bementek a piték, 5-8 perc múlva fordítottam rajtuk,és megint 5-8 percig sültek (ez sütőfüggő). Nekem mindegyik zsebes lett,némelyik kicsit laposabb,nem púposodott fel annyira, de mikor levágtam a széléből 1 cm-t akkor megvolt bent a zseb baromi jó lett,puha,finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A folyékony összetevők mennyisége függ a liszttől.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kiflibagett
Kiflibagett

Dagasztom,kelesztem 15-20 percig,formázom,és kelesztem a tepsiben,míg a sütő bemelegszik 220-230 fokra,spriccelem vízzel,sül kb.20 percig, kiveszem,spriccelem, vízzel.? Szórás: ku...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
672. Hamburger zsemle
672. Hamburger zsemle

Az élesztöt cukros tejbe felfuttatjuk, a lisztet keverötálba szitáljuk hozzáadjuk a többi anyagot, majd a megkelt élesztöt géppel ki dolgoztatjuk a tészta anyagát, Letakarva kb 4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS LEPÉNY, FELÜLMÚLJA MÉG A LE
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS LEPÉNY, FELÜLMÚLJA MÉG A LE

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk