menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes melegszendvics


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 tojás
• 80 g Szafi Fitt nyújtható sós lisztkeverék
• 30 g forró víz
• Töltelék nálam:
• kb. 40-50 g cottage cheese (2 tk)
• 2 szelet sonka

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. kétszer akkorára, mint a szendvicssütő mélyedése. (Félbehajtva legyen akkora, mint a mélyedés. Én kb. 20×10 cm-esre nyújtottam.) A tésztára tesszük a cottage cheese-t (kb. 1-1 teáskanálnyit), rátesszük a sonkát, félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk, majd kókuszolajjal kikent, felmelegített szendvicssütőbe tesszük és készre sütjük. (Nekem kb. 7-8 perc alatt sült meg.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Szénhidrát és kalória:
Az egész adag: 36 g ch és 380 kcal.
1 db háromszög: 9 g ch és 95 kcal.
100 grammra kiszámolva: 18 g ch és 190 kcal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Vajas croissant
Vajas croissant

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam/ elég kemény volt és nehezen mozdítható /, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. . Ezután nyolc egyforma darabba vágom, , majd min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás (brokklis) csónak
Medvehagymás (brokklis) csónak

A burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házmester stangli
Házmester stangli

A lisztet, a krumplit, a vízben feloldott élesztőt, a tojást, a – kicsit megolvasztott – vajat és a sót összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 15-20 percig meleg helyen hagyjuk kelni. Ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

Egy nagy tál aljába öntöm a vizet, belekeverem az élesztőt és a cukrot. Beleszórom a lisztet és a sót, majd egy nagy fakanállal elkeverem, éppen csak annyira, hogy az anyagokból eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk