1 kg liszt
2 dl tej
50 g élesztö
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 db tojás
330 g natúr kefír
1 dl étolaj
1 dl tej
Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk.
A lisztet és a sót összekeverem egy dagasztótálban.
Hozzáadom a kefirt az olajat és a tejet, így 500 ml folyadékunk lesz.
Dagasztogéppel bedagasztjuk.
Olajos, nagyméretű zacskóba hűtőben kelni hagyjuk.
Kelesztés után bő olajban kisütjük.
Olajos kézzel olajos felületen kivánt méretre nyujtani
Oyan,mint a krumplis lángos
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászhoz valókat összekeverjük, léegalább 4 órára, letakarva langyos helyre tesszük. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, pár percre félretesszük. Egy tálban ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót, tejfölt elkeverjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojást, a tápióka keményítőt, szódabikarbónát, majd végül a reszelt sajtot is és jól elkeverjük. Muffinformába kanalazzuk a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű