Családireceptkönyv.hu

világ legegészségesebb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 gramm búzaliszt, 100 gramm zabpehely, 2 evőkanál szezámmag liszt, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál napraforgómag, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1/2 csomag friss élesztő, 50 ml víz.

Elkészítés:


A lisztet hagyjuk három napig vízben állni, közben néha cseréljük le a vizet rajta. Három nap után keverjük össze, majd tegyük turmixgépbe. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és a magokat.

Mielőtt belekevernénk a magokat, pirítsuk meg egy kicsit egy serpenyőben. A fél csomag élesztőt keverjük el a vízzel és a cukorral, majd várjuk meg, míg elkezd duzzadni, vagyis felfut. Ezután keverjük össze a lisztes masszával, és adjuk hozzá a sót. Gyúrjuk össze, majd hagyjuk kelni egy fél órát. Tegyük a sütőbe, és 220 fokon süssük 50 percig.

világ legegészségesebb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Császárzsemle
Császárzsemle

A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tettem a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon 20 perc alatt közepesen kemény t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pizzatészta Jamie Oliver-től
Pizzatészta Jamie Oliver-től

A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes-rozsos kenyérke
Zabpelyhes-rozsos kenyérke

A liszteket, a zabpelyhet és a sót összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben és hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. 20 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökös kenyér
Sütőtökös kenyér

Elkészítési idő: 5-6 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk