Családireceptkönyv.hu

világ legegészségesebb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 gramm búzaliszt, 100 gramm zabpehely, 2 evőkanál szezámmag liszt, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál napraforgómag, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1/2 csomag friss élesztő, 50 ml víz.

Elkészítés:


A lisztet hagyjuk három napig vízben állni, közben néha cseréljük le a vizet rajta. Három nap után keverjük össze, majd tegyük turmixgépbe. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és a magokat.

Mielőtt belekevernénk a magokat, pirítsuk meg egy kicsit egy serpenyőben. A fél csomag élesztőt keverjük el a vízzel és a cukorral, majd várjuk meg, míg elkezd duzzadni, vagyis felfut. Ezután keverjük össze a lisztes masszával, és adjuk hozzá a sót. Gyúrjuk össze, majd hagyjuk kelni egy fél órát. Tegyük a sütőbe, és 220 fokon süssük 50 percig.

világ legegészségesebb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar maglisztes Joghurtos zsemle
maglisztes Joghurtos zsemle

Robotgéppel dagasztottam kb. 5 percig. Szobahőmérsékleten kelesztettem 1 óráig. Majd vizes kézzel 4 db. zsömlét formáztam belőle. Hideg sütőbe tettem, és 180 fokon kezdtem el sütni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar ÉLESZTŐS KENYÉR – 2 órás meló
ÉLESZTŐS KENYÉR – 2 órás meló

Hozzávalók: 0,5 kg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 5-6 dl langyos víz, fél élesztő, egy evőkanál só, teáskanál szódabikarbóna, igény esetén magok (ekkor lehet, hogy kicsit több vize...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
352. Sajtos stangli
352. Sajtos stangli

Lisztet,sót elkeverni.Rámorzsolni az élesztőt,langyos vizet és tejet,margarint és dagasztani.Duplájára keleszteni,/1,5-2 óra/. Deszkára borítani,kézzel kihúzogatni, a sajt felét r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk