20 dkg Alfa mix
10 dkg Beiker
3 ek olaj
300 ml meleg víz (változhat, liszt függő)
fél csomag szárított élesztő
1 tk só
1 tk cukor
Mindent összekeverek, bedagasztom. 30 percet kelesztem, majd 180 fokon 35 percet sütöm.
Én liszt összetételem:
160 gramm Alfa
100 gramm Emese
30 gramm Falusi
10 puffasztott amaránt
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kettésztát dagasztunk. Langyos helyen kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesLisztben elmorzsoljuk a zsírt. Felfuttatunk 2,5 dl tejben pici cukorral 4 dkg élesztőt. Pici sót teszünk a lisztbe és össze dolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű