20 dkg Alfa mix
10 dkg Beiker
3 ek olaj
300 ml meleg víz (változhat, liszt függő)
fél csomag szárított élesztő
1 tk só
1 tk cukor
Mindent összekeverek, bedagasztom. 30 percet kelesztem, majd 180 fokon 35 percet sütöm.
Én liszt összetételem:
160 gramm Alfa
100 gramm Emese
30 gramm Falusi
10 puffasztott amaránt
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy habverővel keverjük simára, addig amíg csomómentes nem lesz. Egy sűrű palacsintaszerű tésztát fogunk így kapni. Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy pár csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁgnes Pokoraczki Tiborné kenyere a valihagyományos konyhája oldalon van. sok-sok fotóval . 2015. 06.16-án találtam.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű