Krumplis pogácsa
1 liter liszthez hozzáadunk 30-35 dkg főtt, áttört krumplit. Só is kell hozzá. Ehhez veszünk 3 dkg kevés cukros vízben áztatott élesztőt és 3 dkg langyos zsírt vagy olajat. Mindezt összegyúrjuk langyos vízzel, hogy fél kemény legyen. Kelni hagyjuk.
Ha megkelt, akkor deszkára öntjük. Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Kelni hagyjuk és a tetejét sütés előtt egy kis zsírral megkenjük.
Tepertős pogácsa
25 dkg tepertőből darálva, 35 dkg (rétes)lisztből, 1 tojásból, 1 kupica rumból, tejfölből és 1 dkg felfuttatott élesztőből, sóból, borsból jól kidolgozott tésztát készítünk.
20 perces időközönként 4x nyújtjuk.
Pogácsa (Bori féle)
60 dkg liszt, 1 margarin, 1 evőkanál fagyos zsír, 3 dkg élesztő felfuttatva kevés tejben, 2dl tejfel, só, 1 tojás, 10 dkg sajt bele és a tetejére hagyni belőle. Este gyúrjuk – reggel sütjük, forró sütőben.
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat (élesztőt is) összekevertem egy tálban majd ment hozzá az olaj és a víz. Robotgép dagasztó szárával kikevertem, enyhén lágy volt a tészta, de nem...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesKenyérsütőgépbe készítem a hozzávalókat, majd elindítom a dagasztás programot. Nem kell végig vinni a húsz percet, kb. 10 perc után lekapcsolom, és magára hagyom egész éjszakára....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk tgeyuk bele a sikért, a sót, keverjük össze, majd mehet bele a tej a víz az olaj a cukor és végül az élesztő. Kezdődhet a dagasztás kézzel vagy géppel. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz