30 dkg liszt
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
1,25 dkg élesztő
kicsi cukor
kicsi só
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és kb. 20 percig kelni hagyjuk a tésztát.
Ha letelt a kelési idő akkor két cipóra vágjuk a tésztát majd egyenként kör alakúra nyújtjuk és 4 szeletre vágjuk. A szeleteket kifli alakra felhajtjuk. Végül összesen 8 kis kiflink lesz.
Egy edénybe cukros vizet forralunk és egyesével belerakjuk a kifliket a bugyogó vízbe 10 másodpercre. Ezt követően egy tepsibe rakjuk és kb. 25 perc alatt pirosra sütjük! Kiváló friss és meleg reggelire, én nagyon szeretem akár lekvárral akár csak vajjal megkenve!
1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a fe...
Elkészítési idő: 20 percA tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.) A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjü...
Elkészítési idő: 1óra30 perc1. A tejet langyosítsuk meg, oldjuk fel benne a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet. Ez idő alatt az élesztő elkezd dolgozni, és felhabzik. 2. Adjuk...
Elkészítési idő:Öregtészta Az élesztőt feloldjuk a folyadékban és hozzáönjük a liszthez. Nem kell dagasztani, csak egyneművé kell keverni. Az öregtésztát előző este összeállítom és reggelig a hű...
Elkészítési idő: