200 g almakovász/ 1-2-3/ etetve előtte
450 gvíz
800 g Lidl BL 55 finom liszt
20 g tejsavópor
15 g burgonyapehely
20 g tápióka liszt
16 g só
Előtészta:
200 g almakovász, 450 g víz, 400 g Lidl liszt, 20 g tejsavópor, 15 g burgonyapehaly. Összekevertem, kel 4 órát a dagasztó gép táljába.
Hozzáadtam 400 g Lidl lisztet, 20 g tápióka lisztet, 16 g sót. 8 percig dagasztottam géppel.Hűtőbe tettem, ahol 7 óra 30 percet kelt.
Reggel kivettem a hűtőből, de annyira megvolt kelve, mint még egy tésztám se. Meghajtottam. Hajtottam 1 óra múlva, 45 perc múlva. 35 perc múlva formáztam és ismét hűtőbe tettem. Kelt 3 órát.
A hűtőből kivéve rögtön tettem az előmelegített sütőbe sütőkőre.
250 fokon alsó+ felső lángon gőzzel sült 20 percig
200 fokon alsó lángon 15 percig
200 fokon alsó + felső lángon 20 percet
1393 g lett
• A vízben elkeverjük az élesztőt és lefedve megfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt. • Egy tálba kimérjük a Glutenix Alfa Mix lisztkeveréket, 5 dkg rizslisztet, a sót és a burgonyapelyh...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és 5 percre félretesszük. 2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sikért, élesztőt, sót és a langyos vizes tejjel kialakítjuk a tészta állagát. Amikor összeállt a tészta, gyúrjunk rajta egy kicsit és adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk bele egy kisebb tálkába, öntsük rá a cukorral ízesített langyos tejet, majd lefedve futtassuk fel. A lisztet szitáljuk tálba, szórjuk rá a sót és burgonyapel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű