200 g almakovász/ 1-2-3/ etetve előtte
450 gvíz
800 g Lidl BL 55 finom liszt
20 g tejsavópor
15 g burgonyapehely
20 g tápióka liszt
16 g só
Előtészta:
200 g almakovász, 450 g víz, 400 g Lidl liszt, 20 g tejsavópor, 15 g burgonyapehaly. Összekevertem, kel 4 órát a dagasztó gép táljába.
Hozzáadtam 400 g Lidl lisztet, 20 g tápióka lisztet, 16 g sót. 8 percig dagasztottam géppel.Hűtőbe tettem, ahol 7 óra 30 percet kelt.
Reggel kivettem a hűtőből, de annyira megvolt kelve, mint még egy tésztám se. Meghajtottam. Hajtottam 1 óra múlva, 45 perc múlva. 35 perc múlva formáztam és ismét hűtőbe tettem. Kelt 3 órát.
A hűtőből kivéve rögtön tettem az előmelegített sütőbe sütőkőre.
250 fokon alsó+ felső lángon gőzzel sült 20 percig
200 fokon alsó lángon 15 percig
200 fokon alsó + felső lángon 20 percet
1393 g lett
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel cukorral. Ha felfutott osszekeverjük a többi hozzávalóval jól átgyúrjuk.Kicsit ragadóstésztát kapunk.Lisztezett deszkán két felé osztjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk (nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja). K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk a Thermomixben 3p/37fok/2-es fokozaton. A többi hozzávalót az üstbe tesszük, és 3 percet dagasztjuk. Kelesztő tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű