20 dkg őrölt mandula (ALDI, METRO)
4 db L-es tojás
1/2 tk só
1/2tk szódabikarbóna
1/2 tk almaecet v. aszkorbinsav
1. Egy tálba összekevered a száraz hozzávalókat.
2. Egy másik tálba a nedves hozzávalókat.
3. Harmadik lépésben elegyíted a kettőt,
4. Majd formába töltve, 200 fokos előmelegített, légkeveréses sütőbe
5. 10 perc után visszakapcsolod 180 fokra és további 30 percig sütöd.
Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk úgy, hogy az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Nehéz25 dkg sima liszt, 25 dkg rétes liszt, 2 dkg élesztő 2 dl langyos tej, 1 dl víz, 1 tk só, tészta gyúrni 45 perc kelesztés, darabolni, 120 grammos darabokra, kb. 9-10 db lesz, gömb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat keverjük össze és öntsük rá az elvegyített folyékony anyagokat, majd gyúrjuk össze. 5 perc pihentetés után a tésztát osszuk 3 egyenlő részre, majd nedves kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű