40 dkg liszt,
5 dkg cukor,
1 tasak vanília cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
2 tojássárgája
2 dl tej, fél citrom reszelt héja,
csipet só,
2,5 dkg élesztő;
A töltelékhez:
20 dkg mák,
10 dkg cukor,
1,5-2 dl tej; a tetejére
2 evőkanál méz,
2-3 evőkanál víz
A langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. Míg a tészta kel, addig a mákot ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és annyi forró tejet, hogy kenhető masszát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Felét lekenjük a mákos töltelékkel majd a másik felét ráhajtjuk úgy, hogy teljesen befedje és pizzavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába tekerjük és tepsibe rakjuk. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. A mézhez hozzáadjuk a vizet, felmelegítjük és a forró csigákat egy ecset segítségével lekenjük.
1. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk. 2. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson. 3. Hozzáadjuk a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak....
Elkészítési idő:Kenyér sütő gépbe beleraksz mindent . 3 óra múlva kész a friss kenyér.
Elkészítési idő: