Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

VIZES ZSEMLYE


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 12db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vizes zsemle
50 dkg liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1/2 evőkanál cukor
1 kiskanál só
2 db tojás
Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle. Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog. Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
200 fokos, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük

Elkészítés:


DAGASZTÁS

Trükkök, tippek, praktikák:


VAN

VIZES ZSEMLYE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Quinoás muffinkenyér lenmagliszttel
Quinoás muffinkenyér lenmagliszttel

Mindent összekevertem és nagyobb méretű muffinformában megsütöttem. (egyenként 13,5 g CH) 8 db lesz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Slanac gluténmentesen
Slanac gluténmentesen

A psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük. Hozzáadjuk a zselés állagúvá vált psylliumos vizet is. Összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk....

Elkészítési idő: 55perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Nosztalgia perec
Nosztalgia perec

Kenyérsütő gépben kevertem és dagasztottam össze a hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni. Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyob...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő: 1:40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk