Családireceptkönyv.hu

Császárzsemle


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 tk só
1 tk cukor
2 egész tojás
1 dl olaj
tojássárgája
magvak

Elkészítés:


A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és 3-4 evőkanál langyos tejet öntünk rá. A maradék tejhez adjuk a sót, olajat és a 2 egész tojást, jól elkeverjük. Amikor az élesztő megtette a dolgát, a liszthez öntjük a tejes, tojásos, olajos keveréket és szép fényesre kidolgozzuk a tésztát. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán 12 egyforma darabra vágjuk és mindegyik darabból kis gombócot formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a gombócokat és kicsit ellapítjuk. Hagyjuk kelni 10 percig, majd lekenjük tojássárgával és megszórjuk a magvakkal. Utána a zsemlyéket éles késsel 3 helyen keresztbe átvágjuk, hagyjuk megint kelni kb 5 percet. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Császárzsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfi­ol­ke­nyér
Karfi­ol­ke­nyér

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli

Cukros langyon tejben felfuttatom az élesztőt és kidagasztom a többi hozzávalóval. A cipóból egy nagy kört nyújtok, 8 cikkre vágom és a széles részétől kezdve feltekerem, úgy, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis kifli
Virslis kifli

A tejet pici cukorral élesztővel felfuttatjuk. Összedolgozni az anyagokat.Ha megkelt 6 nagy gombócot csinálunk kb 30×30 kör akakúra nyújtjuk. Egy lapot(gombócot) majd 8 fele vágni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Finom kifli (Matyi Éva)
Finom kifli (Matyi Éva)

Egy kevés tejet elkeverünk a cukorral es hozzáadjuk az elesztőt. Mikor felfut hozzáöntjük a liszthez, sóhoz, vajhoz és a többi tejet is beleöntjük. Ha a tésztánk kicsit ragacsos da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk