60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
140 g joghurt
2 ek. burg. pehely
1,5 dl tej
10 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt tésztákat egy egész felvert tojással lekenjük, tetejükre szezámmagot szórunk és kb. 15-17 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra tesszük hűlni.
Az összes hozzávalót összekevertem és amikor összeállt a tészta, még hozzáadtam 1 evőkanál bambuszrostot, majd 50 ml vizet. Vizes kézzel 4 db zsemlét formáztam, a tetejét megszórt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, a zabpelyhet és a sót összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben és hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. 20 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Egy nagy keverőtálba öntjük a liszteket, sót, Amarántot, burgonyapelyhet és az 500 ml vizet a felfutott élesztővel. Kézi mixe...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes