60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
140 g joghurt
2 ek. burg. pehely
1,5 dl tej
10 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt tésztákat egy egész felvert tojással lekenjük, tetejükre szezámmagot szórunk és kb. 15-17 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra tesszük hűlni.
A száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összedolgozzuk. 5 perc pihentetés után nedves kézzel kenyeret formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe te...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztbe elkeverjük a sót, a zsírt, a megfuttatott élesztőt, a tejet és a tojást. Az összekevert anyagot jól kidolgozzuk és egy órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 12 db-ra oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát fél cm vastagságúra nyújtom, majd kb 15 cm-es háromszögekre vágom A három szögek csúcsával szemközti oldalra egy evőkanál lekvárt, és egy kocka csokit helyezek, majd felt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából 6 darab ovális lángosszerű lepényt csinálok, majd olajozott tepsibe teszem. A fokhagymát összezúzom és elkeverem az olajjal. A lángosokra 3-4 átlós 1-2 mm mély vágást e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes