Hozzávalók (8-10 darabhoz):
25 dkg sült sütőtökpüré (kb. 50 dkg tisztított, nyers sütőtökből)
1 nagy tojás
só, őrölt fekete bors
8 dkg szárazkolbász (lm)
1 teáskanál sütőpor
kb. 5-6 dkg liszt (GM diétában nyugodtan helyettesíthetitek rizsliszttel)
kevés olívaolaj a sütéshez
tejföl, kolbászkarikák, parmezán sajt és újhagyma zöldje a tálaláshoz
A sütőtökpürében elkeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd hozzászórjuk a nagyon apróra vágott kolbászt. Hozzáadjuk a sütőport, végül apránként, fokozatosan beleadagoljuk a lisztet is. Sűrű masszát kell kapnunk, a liszt mennyisége függ a tojás nagyságától.
Felhevített serpenyőben, kevés olajon kis palacsintákat sütünk, tejföllel, újhagymazölddel, kolbászkarikákkal és reszelt parmezánnal tálaljuk.
http://index.hu/index2/#bloghu/pasztellbarokk/2017/01/19/kolbaszos_sutotokpalacsinta
Csigó Zita receptje
A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfolyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. H...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes