Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zürichi kenyér, ahogy Palotainé Nellike készíti :


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kovász:30 dkg BL80 liszt, 15 gr élesztő, 2 dl langyos víz
A hozzávalókat csomómentesre kikavarom,.
min. 3 órát állni hagyom..............

Hozzávalók:
Az összes kovász, 45 dkg BL80 liszt,
15 gr élesztő, 2 teásk. só,
2 csapott evők. burgonyapehely,
1,5 dl víz,
30 gr olvasztott vaj.

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl lanygyos vízben feloldom. A kovászhoz adjuk az összes alapanyagot a vaj kivételével. Összegyúrjuk, dagasszuk.(én géppel készítettem)
Ha egynemű a tészta, hozzáadjuk a vajat is.
Letakarva 30 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és ismét kelesszük 50-60 percig. .......
Óvatosan átgyúrjuk, megformázzuk.
Sütőpapírral bélelt vizes jénaiba tesszük, fedelét rá teszem. .........
Kelesztjük 50-60 percet ......
20-25 perccel a kelesztés letelte előtt bevágom a mintát.
Mikor megkelt, lespriccelem hideg vízzel,megszórom szezámaggal a vágásokat. még egyszer kicsit lespriccelem, és a jénai tetejét is, majd ráteszem.
230 fokra előmelegített sütőbe teszem......
40 perc múlva leveszem a tetőt róla, és pirosra sütöm.
Sülési ideje 60 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Klasszikus kakaós csiga
Klasszikus kakaós csiga

Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvasztott...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kígyórétes
Kígyórétes

Elmorzsolom a margarint a liszttel. Összegyúrom a tésztát. Közepesen lágy, nyújtható tészta legyen! 30 percig kelesztem Kettévágom és két, kb 20x25 cm-es lapot nyújtok belőle...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli

1. A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós rózsa
Túrós rózsa

A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.) A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk