menu

Családireceptkönyv.hu

Zürichi kenyér, ahogy Palotainé Nellike készíti :


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kovász:30 dkg BL80 liszt, 15 gr élesztő, 2 dl langyos víz
A hozzávalókat csomómentesre kikavarom,.
min. 3 órát állni hagyom..............

Hozzávalók:
Az összes kovász, 45 dkg BL80 liszt,
15 gr élesztő, 2 teásk. só,
2 csapott evők. burgonyapehely,
1,5 dl víz,
30 gr olvasztott vaj.

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl lanygyos vízben feloldom. A kovászhoz adjuk az összes alapanyagot a vaj kivételével. Összegyúrjuk, dagasszuk.(én géppel készítettem)
Ha egynemű a tészta, hozzáadjuk a vajat is.
Letakarva 30 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és ismét kelesszük 50-60 percig. .......
Óvatosan átgyúrjuk, megformázzuk.
Sütőpapírral bélelt vizes jénaiba tesszük, fedelét rá teszem. .........
Kelesztjük 50-60 percet ......
20-25 perccel a kelesztés letelte előtt bevágom a mintát.
Mikor megkelt, lespriccelem hideg vízzel,megszórom szezámaggal a vágásokat. még egyszer kicsit lespriccelem, és a jénai tetejét is, majd ráteszem.
230 fokra előmelegített sütőbe teszem......
40 perc múlva leveszem a tetőt róla, és pirosra sütöm.
Sülési ideje 60 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Farörzs kiflik
Farörzs kiflik

Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ropogós kenyér
Házi ropogós kenyér

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Házi hamburger buci
Házi hamburger buci

A hozzávalókat egy tálba öntjük, a lisztet, a vajat, az élesztőt, cukrot és a sót, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejet. A tej ne legyen hideg, inkább szobahőmérsékletű vagy lan...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér alagut
Kenyér alagut

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk