Kovász:30 dkg BL80 liszt, 15 gr élesztő, 2 dl langyos víz
A hozzávalókat csomómentesre kikavarom,.
min. 3 órát állni hagyom..............
Hozzávalók:
Az összes kovász, 45 dkg BL80 liszt,
15 gr élesztő, 2 teásk. só,
2 csapott evők. burgonyapehely,
1,5 dl víz,
30 gr olvasztott vaj.
Az élesztőt 1 dl lanygyos vízben feloldom. A kovászhoz adjuk az összes alapanyagot a vaj kivételével. Összegyúrjuk, dagasszuk.(én géppel készítettem)
Ha egynemű a tészta, hozzáadjuk a vajat is.
Letakarva 30 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és ismét kelesszük 50-60 percig. .......
Óvatosan átgyúrjuk, megformázzuk.
Sütőpapírral bélelt vizes jénaiba tesszük, fedelét rá teszem. .........
Kelesztjük 50-60 percet ......
20-25 perccel a kelesztés letelte előtt bevágom a mintát.
Mikor megkelt, lespriccelem hideg vízzel,megszórom szezámaggal a vágásokat. még egyszer kicsit lespriccelem, és a jénai tetejét is, majd ráteszem.
230 fokra előmelegített sütőbe teszem......
40 perc múlva leveszem a tetőt róla, és pirosra sütöm.
Sülési ideje 60 perc
A muffinsütőt bőven kenjük ki vajjal. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat a töltelékhez. (kivéve: tészta és 1 tojás) A tésztát görgess...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, egy kiolajozott kenyérsütőformába (az enyém kb. 30x10 cm-es) helyezzük, és legalább 1 órát meleg, huzatmentes helyen kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajthoz add hozzá a vajat és a cukrot, és robotgéppel keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, dobd bele a csipetnyi sót, majd alaposan gyúrd össze a tésztát, és válaszd kétfe...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KözepesTegyük az élesztőt 100 ml meleg vízbe, amikor buborékok jelennek meg a tetején használható. Egy nagyobb tálban keverjük el a felfuttatott élesztőt 300 ml vízzel, a sóval, a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű