30 dkg kenyér liszt, 15 g élesztő, 2 dl folyadék, nálam általában savó, 2 kávéskanál só, 2 cikk fokhagyma reszelve
A dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék. Bele reszelem a fokhagymát.
Alaposan kidagasztottam, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat. Ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem. Megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú kenyér formába tettem. Alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel és most jön a trükk, legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam és egy celluxal be is zártam , ment a sütőbe. 30 perc alatt megsült.. Kivettem a zacskóból és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vízzel és vártam hogy kihűljön.
Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Gyúrd össze a hozzávalókat. Ha nem áll össze a tészta egy kis tejet/tejfölt tegyél hozzá még. 2. Fél órát pihentesd, majd nyújtsd ki. 3. Kendd meg tojással a tetejét ész szór...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalók a dagasztógépembe teszek és 10 percig dagasztom. Tálba teszem,, lefedem és duplájára kelesztem. Kelesztés után óvatosan kifordítom a tálból és kicsit átgyúrom. Me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű