Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sós perec


Írta:

Elk. idő: kb. 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,6 dl tej
2 tk só
50 dkg liszt
1 tk cukor
3 ek napraforgóolaj
fél élesztő

Sós öntethez:
4 ek liszt
2 ek só
40 ml víz

Kenéshez :
egy tojás

Elkészítés:


Kenyérsütővel készítjük akkor dagasztásra rakjuk a gépet. Ha kézzel akkor felfuttatjuk az élesztőt tejbe, összedolgozzuk a tésztát. Kb. 1 órát kelesztjük.A tésztát 10 részre osztjuk, a részeket kinyújtjuk kb. fél méter hosszú kígyókra, és pereceket formázunk belőlük.Tojást felverjük, megkenjük a pereceket. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük. Sós öntettel megkenjük és visszatesszük pár percre a sütőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KIFLI
KIFLI

A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk. Ez megint egy olyan művelet, amit elvégez helyettem a kenyérsütő. Csak szép sorban az üstbe pakolom a kimért dolgokat. Nálam al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Nutellás muffin fánk
Nutellás muffin fánk

- Felfuttatjuk az élesztőt pici cukros , langyos tejben. - A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zablisztes kifli
Zablisztes kifli

A száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz. 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinis zsemle sajtkéreggel
Cukkinis zsemle sajtkéreggel

~A cukkinit megmosom, végeit levágom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem (120gr lett). ~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt csak bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk