menu

Családireceptkönyv.hu

Sós perec


Írta:

Elk. idő: kb. 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,6 dl tej
2 tk só
50 dkg liszt
1 tk cukor
3 ek napraforgóolaj
fél élesztő

Sós öntethez:
4 ek liszt
2 ek só
40 ml víz

Kenéshez :
egy tojás

Elkészítés:


Kenyérsütővel készítjük akkor dagasztásra rakjuk a gépet. Ha kézzel akkor felfuttatjuk az élesztőt tejbe, összedolgozzuk a tésztát. Kb. 1 órát kelesztjük.A tésztát 10 részre osztjuk, a részeket kinyújtjuk kb. fél méter hosszú kígyókra, és pereceket formázunk belőlük.Tojást felverjük, megkenjük a pereceket. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük. Sós öntettel megkenjük és visszatesszük pár percre a sütőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Élesztőmentes diétás zabpelyhes zsemle vagy bagett r
Élesztőmentes diétás zabpelyhes zsemle vagy bagett r

A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás szendvics kenyér
Fokhagymás szendvics kenyér

A dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék. Bele reszelem a fokhagymát. Alaposan kidagasztottam, a kelesztő tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lepény zab kenyér helyett
Lepény zab kenyér helyett

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSEMLE,  HOLLANDI, PUHA
ZSEMLE, HOLLANDI, PUHA

Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót és elkeverjük, mehet bele a vaj és a felfuttatott élesztő végül hozzáadagoljuk dagasztás közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk