2,6 dl tej
2 tk só
50 dkg liszt
1 tk cukor
3 ek napraforgóolaj
fél élesztő
Sós öntethez:
4 ek liszt
2 ek só
40 ml víz
Kenéshez :
egy tojás
Kenyérsütővel készítjük akkor dagasztásra rakjuk a gépet. Ha kézzel akkor felfuttatjuk az élesztőt tejbe, összedolgozzuk a tésztát. Kb. 1 órát kelesztjük.A tésztát 10 részre osztjuk, a részeket kinyújtjuk kb. fél méter hosszú kígyókra, és pereceket formázunk belőlük.Tojást felverjük, megkenjük a pereceket. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük. Sós öntettel megkenjük és visszatesszük pár percre a sütőbe.
A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk. Ez megint egy olyan művelet, amit elvégez helyettem a kenyérsütő. Csak szép sorban az üstbe pakolom a kimért dolgokat. Nálam al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Felfuttatjuk az élesztőt pici cukros , langyos tejben. - A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz. 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű~A cukkinit megmosom, végeit levágom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem (120gr lett). ~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt csak bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes