2,6 dl tej
2 tk só
50 dkg liszt
1 tk cukor
3 ek napraforgóolaj
fél élesztő
Sós öntethez:
4 ek liszt
2 ek só
40 ml víz
Kenéshez :
egy tojás
Kenyérsütővel készítjük akkor dagasztásra rakjuk a gépet. Ha kézzel akkor felfuttatjuk az élesztőt tejbe, összedolgozzuk a tésztát. Kb. 1 órát kelesztjük.A tésztát 10 részre osztjuk, a részeket kinyújtjuk kb. fél méter hosszú kígyókra, és pereceket formázunk belőlük.Tojást felverjük, megkenjük a pereceket. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük. Sós öntettel megkenjük és visszatesszük pár percre a sütőbe.
A száraz anyagokat (zabpehelyliszt, zabpehely, búzasikér, himaljáa só, élesztő) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük. A száraz anyagok közepébe egy gödröt készítünk, amib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepeslisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, mí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű