50 dkg kenyérliszt /BL 80
3 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 tojás
1 tk cukor
1 kk só
Bedagasztani, letakarva 45 percig keleszteni.
A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk és golyókat formázunk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan megkenjük zsírral és a zsemléket távolabb rakva egymástól még 20 percig kelesztjük. Kb. 10 db lett belőle. Sütés előtt megkenjük vízzel és megszórjuk durvább szemű sóval v. magvakkal. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig.
Minden összekutyultam és egy sütőpapírral bélelt jénaiban kb 40 percig sütöttem 185 fokon.
Elkészítési idő: 1 óraA húst mi úgy szeretjük, hogy nem nagyon fűszeres ezért én fél kiló húsba teszek egy tojást, sót borsot és valamennyi fokhagymakrémet és kész.
Elkészítési idő:Az élesztő feloldjuk a meleg vízben. Utána a langyos tejet, a natur joghurtot és a cukrot adunk hozzá, jól összekeverjük A lisztet a sütőporral, fokozatosan hozzáadjuk jól összed...
Elkészítési idő: