52.5 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
2 csipet cukor
2.25 dl tej
1 teáskanál só
5 dkg vaj
2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtjük.
A lisztbe keverjük a sót, majd mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe önjük az 1 dl langyos tejben egy csöpp cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk pár percig, míg felfut.
A többi langyos tejjel, a kihűlt tang zhonggal, és a puha vajjal közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük (30-45 perc).
A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd 10-12 egyforma darabra vágjuk, amiket meggömbölygetünk. Letakarva így is pihentetjük kb. 15 percet, hogy ismét megkeljen.
A tésztagolyókat egyenként kb. fél cm vastag, ovális alakra nyújtjuk, majd a hosszabbik vége felől mindet kiflivé tekerjük. Picit sodrikálunk rajtuk, hogy még formásabbak legyenek. Meghajlítjuk félhold vagy S alakban, majd tepsire rakjuk őket. Letakarva ismét pihentetjük 15 percet, közben előmelegítjük a sütőt.
A kifliket lekenjük vízzel, majd aranyszínűre sütjük.
A sütőből kivéve még egyszer megkenjük hideg vízzel, és deszkán hagyjuk langyosra hűlni.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
http://www.mokuslekvar.hu/sajtos-stangli/ ez az a reci, ami mindenkinek sikerül
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól kidagasztom, pihentetem 1 órát. Kicsit átgyúrom, majd kb. 8-10 dkg-os bucikat formálok belőle. Vékonyan olajozott sütőlapra vagy sütőpapírra rakom. Ha kiflif...
Elkészítési idő:Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal...
Elkészítési idő: 1,5 hA lisztet, a sütőport, a vajat, a tejföl t és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megs...
Elkészítési idő: