5 közepes burgonya
40 dkg liszt
10 dkg vaj
2 ek. tejföl
1+1 tojás /kenéshez/
1 ek. cukor
1 tk.sütőpor
5 dkg szezámmag
1 tk. só
A burgonyát héjában megfőzzük,melegen áttörjük.A vajat a cukorral habosra keverjük,beledolgozzuk a tejfölt,a burgonyát és egy tojást.Összegyúrjuk a sütőporos liszttel,jól formázható tésztává.Megsózzuk és újból átgyúrjuk.Negyed órát pihentetjük.Ezután három cipóra osztjuk.Lisztezett deszkán 3 mm vastag körlapokra nyújtjuk.8-8 felé vágjuk,és a szélesebb oldalról nem túl szorosan feltekerjük.Tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.200 fokon kb, 15-20 percig sütni.
Egy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárháját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is. A tésztát ezután összegyúrjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: KözepesA kovászhoz kimérjük a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt és simára keverjük a liszttel. A tálat letakarjuk és 6-8 órán keresztül állni hagyjuk. A tésztához a dagasztógép t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Egy órát langyos helyen kelesztem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű