• 1 bögre tk. tönkölyliszt
• 1 bögre tk. búzaliszt
• 1 bögre graham liszt
• 1 bögre puffasztott amarant
1. A hozzávalókat összekeverjük egy kevés sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
2. 15 percig pihentetjük, majd 5 részre vágjuk (serpenyő méret függő), késlap vékonyságúra sodorjuk és egyenként felforrósított serpenyőbe tesszük. Minél vastagabb az edény fala, annál jobb. Én édesanyám 40 éves szépen "kiteflonosodott" öntöttvas palacsintasütőjét választottam eszközül, jobban nem is dönthettem volna.
3. A lepényeket oldalanként 1-1 percig sütjük - zsíradék nélkül! Amikor már kezd egy kicsit hólyagosodni, akkor fordítható, ill. jó.
4. Ha megsültek, tiszta vászonkendőbe csomagoljuk őket, hogy ki ne száradjanak.
Reggelire padlizsánkrém mellé mennyei. Láttam máshol másféle recepteket is, van aki élesztővel, joghurttal stb. készíti. Engem nemes egyszerűsége, íze és gyors elkészíthetősége fogott meg. Süthető grilltárcsán, vagy lávakövön is. Ami még fontos, hogy sem a tésztába, sem az edénybe nem szabad zsiradékot rakni, mert odaég a lepénykénk!
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, 4 egyenlő darabra vágjuk. Egyenként ovális formára nyújtjuk, s a...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan ki...
Elkészítési idő:: Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont cs...
Elkészítési idő: