• 1 bögre tk. tönkölyliszt
• 1 bögre tk. búzaliszt
• 1 bögre graham liszt
• 1 bögre puffasztott amarant
1. A hozzávalókat összekeverjük egy kevés sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
2. 15 percig pihentetjük, majd 5 részre vágjuk (serpenyő méret függő), késlap vékonyságúra sodorjuk és egyenként felforrósított serpenyőbe tesszük. Minél vastagabb az edény fala, annál jobb. Én édesanyám 40 éves szépen "kiteflonosodott" öntöttvas palacsintasütőjét választottam eszközül, jobban nem is dönthettem volna.
3. A lepényeket oldalanként 1-1 percig sütjük - zsíradék nélkül! Amikor már kezd egy kicsit hólyagosodni, akkor fordítható, ill. jó.
4. Ha megsültek, tiszta vászonkendőbe csomagoljuk őket, hogy ki ne száradjanak.
Reggelire padlizsánkrém mellé mennyei. Láttam máshol másféle recepteket is, van aki élesztővel, joghurttal stb. készíti. Engem nemes egyszerűsége, íze és gyors elkészíthetősége fogott meg. Süthető grilltárcsán, vagy lávakövön is. Ami még fontos, hogy sem a tésztába, sem az edénybe nem szabad zsiradékot rakni, mert odaég a lepénykénk!
-A kidagasztott tésztát 45 percig hagyjuk kelni. -Lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk a tésztát, majd 8 felé vágjuk. -5-10 percig pihentetjük, hogy könnyebben tudjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Felfuttatjuk az élesztőt pici cukros , langyos tejben. - A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű