• 1 bögre tk. tönkölyliszt
• 1 bögre tk. búzaliszt
• 1 bögre graham liszt
• 1 bögre puffasztott amarant
1. A hozzávalókat összekeverjük egy kevés sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
2. 15 percig pihentetjük, majd 5 részre vágjuk (serpenyő méret függő), késlap vékonyságúra sodorjuk és egyenként felforrósított serpenyőbe tesszük. Minél vastagabb az edény fala, annál jobb. Én édesanyám 40 éves szépen "kiteflonosodott" öntöttvas palacsintasütőjét választottam eszközül, jobban nem is dönthettem volna.
3. A lepényeket oldalanként 1-1 percig sütjük - zsíradék nélkül! Amikor már kezd egy kicsit hólyagosodni, akkor fordítható, ill. jó.
4. Ha megsültek, tiszta vászonkendőbe csomagoljuk őket, hogy ki ne száradjanak.
Reggelire padlizsánkrém mellé mennyei. Láttam máshol másféle recepteket is, van aki élesztővel, joghurttal stb. készíti. Engem nemes egyszerűsége, íze és gyors elkészíthetősége fogott meg. Süthető grilltárcsán, vagy lávakövön is. Ami még fontos, hogy sem a tésztába, sem az edénybe nem szabad zsiradékot rakni, mert odaég a lepénykénk!
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. (én ilyenkor szoktam elpakolni magam körül : D ) A tésztát három egyenlő részre osztjuk, formázzuk, tejföllel lekenjük, és...
Elkészítési idő:Fél dl langyos tejben elkevertem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Fél órán át hagytam állni. Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítettem és beletettem a sót, a...
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő:Annyira jól sikerült a virslis-sajtos muffin, amit nemrég elkészítettem, hogy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Olyan puha és könnyű tésztája volt, hogy először virslis kiflinek ál...
Elkészítési idő: