50 dkg liszt, 2 dl tej, 3 ek olaj, 1/2 élesztő,1 tk cukor, 1 tk só... cukor, tej élesztő meg kell langyosítani...m ajd hozzá a többit... jól kidagasztom... 30-40 perc kelesztés formázás és lehet rakni rá minden földi jót... ebből kettő darab 32 cm-es jön ki
A mazsolát forró vízbe áztatom, közben a többi alapanyagot villával alaposan összekeverem. Amikor a mazsola kicsit megszívta magát vízzel (kb. 10 perc), lecsepegtetem, és a túróhoz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűKigyúrom és a legnagyobb szájú poharammal pogácsaszerűre szaggatom, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, légkeveréses sütőben kb. 150-180°-on készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. A dagasztó tálba mérjük bele a lisztet, sót, olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű