menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
65 dkg finom liszt
10 dkg vaj olvasztva
1 db joghurt(150 g)
1 teás kanál só
4 evőkanál cukor
2 db tojás
4 dkg friss élesztő

Töltelék:fahéj+cukor

Kenés:1 egész tojás

Máz:
4-5 evőkanál cukor+1 dl meleg víz

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyérsütő gépbe annál alulra kerüljön a langyos tej,dagasztom kelesztem a géppel.Majd lisztezett deszkára borítom a tésztát .Két felé osztom,nyújtom olajjal megkenem fahéjas cukorral szóróm feltekerem 2-2,5 cm darabokra vágom sütőpapíros tepsire rakom,kelesztem letakarva,tojással megkenem.
200 fokos sütőben sütöm,ha már kezd barnulni lefújom a mázzal a cukros vizel,vissza rakom egy kicsit még a sütőbe.
Porcukorral szórva tálalom.

Fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű sajtos stangli
Teljes kiőrlésű sajtos stangli

A tejet, a vizet, az olajat és az élesztőt a kenyérsütő üstjébe mérem, kicsit elkeverem, majd a többi hozzávalót is hozzáteszem. Lágy de nem ragadós, sima, selymes felületű tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű kenyérke
Egyszerű kenyérke

Először a száraz, majd a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd elegyítjük. Kis kenyérformába tesszük, kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. Megszórjuk magokkal, szezám...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUPUSAS
PUPUSAS

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Formakenyér
Formakenyér

Egy műanyag tállal lefedtem.Fél órát hagytam kelni.majd ketté szedtem a tésztát. Bagetthet hasonlóan megformáztam,és a formába tettem.Megspricceltem vízzel a szebb kelés miatt,és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk