Tészta:
65 dkg finom liszt
10 dkg vaj olvasztva
1 db joghurt(150 g)
1 teás kanál só
4 evőkanál cukor
2 db tojás
4 dkg friss élesztő
Töltelék:fahéj+cukor
Kenés:1 egész tojás
Máz:
4-5 evőkanál cukor+1 dl meleg víz
Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyérsütő gépbe annál alulra kerüljön a langyos tej,dagasztom kelesztem a géppel.Majd lisztezett deszkára borítom a tésztát .Két felé osztom,nyújtom olajjal megkenem fahéjas cukorral szóróm feltekerem 2-2,5 cm darabokra vágom sütőpapíros tepsire rakom,kelesztem letakarva,tojással megkenem.
200 fokos sütőben sütöm,ha már kezd barnulni lefújom a mázzal a cukros vizel,vissza rakom egy kicsit még a sütőbe.
Porcukorral szórva tálalom.
Az elkészítéshez szükséges további olívaolaj és ízlés szerint kevés feltét. Az elkészítés menete: 1. Előtészta készítése szobahőmérsékletű vízzel. 2. Előtzészta érése szobahőm...
Elkészítési idő:A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő:Dagaszt. Kb. 40 perc kelés. 12 felé osztani /10 dkg/. 30 perc kelés,kézbe tenyérrel széthúzogatni, körbe befelé hajtogatni /formázni/.Tepsi,papír zsemle,35 perc kelés.Spiccelni, 2...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk. Ráteszünk a pizza krémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük mint...
Elkészítési idő: