Tészta:
65 dkg finom liszt
10 dkg vaj olvasztva
1 db joghurt(150 g)
1 teás kanál só
4 evőkanál cukor
2 db tojás
4 dkg friss élesztő
Töltelék:fahéj+cukor
Kenés:1 egész tojás
Máz:
4-5 evőkanál cukor+1 dl meleg víz
Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyérsütő gépbe annál alulra kerüljön a langyos tej,dagasztom kelesztem a géppel.Majd lisztezett deszkára borítom a tésztát .Két felé osztom,nyújtom olajjal megkenem fahéjas cukorral szóróm feltekerem 2-2,5 cm darabokra vágom sütőpapíros tepsire rakom,kelesztem letakarva,tojással megkenem.
200 fokos sütőben sütöm,ha már kezd barnulni lefújom a mázzal a cukros vizel,vissza rakom egy kicsit még a sütőbe.
Porcukorral szórva tálalom.
A túrót, tejfölt elkeverjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojást, a tápióka keményítőt, szódabikarbónát, majd végül a reszelt sajtot is és jól elkeverjük. Muffinformába kanalazzuk a mas...
Elkészítési idő:1 dl langyos tejben a cukrot elkeverem, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom, ami azt jelenti, hogy kb. 15 percre magára hagyom. Meg fog emelkedni, és buborékos lesz. Egy tál...
Elkészítési idő:Mamó elvesztettem a recepteket!!! :(
Elkészítési idő:Egy deci langyos tejben 3 dkg cukorral és egy csipet sóval elmorzsolod az élesztőt, és kicsit állni hagyod, hogy “felfusson”. Amíg ez fut, addig egy nagy tálba öntsd bele az egy ki...
Elkészítési idő: