menu

Családireceptkönyv.hu

CSODA DIÓS-MÁKOS KIFLIK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
175 g tejföl
4 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál ecet
pici só
A tészta kenéséhez:
10 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
12 dkg darált dió
12 dkg darált mák
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben. Másnap enyhén lisztezett munkalapon mindegyik rudat 10 darabra szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, megfelezzük, felébe diót, másik felébe mákot keverünk. A tészták alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szabad szorosan, mert kireped! Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180°C-on világosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.mindenegybenblog.hu/finom-receptek/csoda-dios-makos-recept

CSODA DIÓS-MÁKOS KIFLIK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Töltött lepénykenyérMegcsinálni)
Töltött lepénykenyérMegcsinálni)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rozsos írós kenyérpite
Rozsos írós kenyérpite

A liszteket beleszitáljuk egy nagyobb tálba, vagy kenyérsütő gép üstjébe. Mindenképpen abba, amiben majd dagasztani fogunk. Közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
323. Kefires /joghurtos/ kifli
323. Kefires /joghurtos/ kifli

Alaposan kidagasztottam, majd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, igy hagytam még 15 percig pihenni. kifliket formáztam belőle,min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szegedi cipó
Szegedi cipó

Fél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk