A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
175 g tejföl
4 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál ecet
pici só
A tészta kenéséhez:
10 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
12 dkg darált dió
12 dkg darált mák
25 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben. Másnap enyhén lisztezett munkalapon mindegyik rudat 10 darabra szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, megfelezzük, felébe diót, másik felébe mákot keverünk. A tészták alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szabad szorosan, mert kireped! Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180°C-on világosra sütjük.
zután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni. Ha állt már 3-4 órát, akkor lehet belőle sütni, de én úgy kaptam anno anyó...
Elkészítési idő:1. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot fakanállal simára keverjük. 2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mazsolát és összedolgozzuk. 3. Kb. 5 cm átmérőjű golyókat f...
Elkészítési idő:A csülköt előzőnap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni. Másnap az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral és 3-4 ek. liszttel elkeverem, a tetejét is megszórom liszt...
Elkészítési idő: