Családireceptkönyv.hu

Töltött hernyókifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő

Töltelék:

1 cs tejszínes pudingpor
2 evk. cukor
3 dl tej
5 dkg vaj

Elkészítés:


Megfőzöm a tejben pudingport a cukorral, amikor kihűlt, a vajjal kikeverem.
A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő géppel kidolgoztatjuk.
Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük, majd 6 részre osztjuk.
A tésztát kinyújtjuk, beleteszünk 1 kanál tölteléket és feltekerve megformázzuk. Kb 3/4 órát pihentetni kell, majd 180°-os sütőben 10-15 percet sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen töltelékkel lehet tölteni, a puding is lehet más ízű, ki-mit szeret.

Töltött hernyókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nutellás csavart csiga
Nutellás csavart csiga

1. A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Túrós burek (igazi)
Túrós burek (igazi)

Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacsk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, cukrot és citromhéjat, és összemorzsoljuk úgy, hogy a vaj kis darabokban legyen és szépen befedje a liszt. Utána hozzáadjuk a tojássárgá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grissini
Grissini

A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjából összekeverem. Hozzáadom a sót és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk