60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
Töltelék:
1 cs tejszínes pudingpor
2 evk. cukor
3 dl tej
5 dkg vaj
Megfőzöm a tejben pudingport a cukorral, amikor kihűlt, a vajjal kikeverem.
A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő géppel kidolgoztatjuk.
Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük, majd 6 részre osztjuk.
A tésztát kinyújtjuk, beleteszünk 1 kanál tölteléket és feltekerve megformázzuk. Kb 3/4 órát pihentetni kell, majd 180°-os sütőben 10-15 percet sütjük.
Bármilyen töltelékkel lehet tölteni, a puding is lehet más ízű, ki-mit szeret.
A víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 250 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tész...
Elkészítési idő:Dagasztás után kb 4 órát kelt, majd átgyúrtam, kicsit kelt ismét. Ketté osztottam, ismét kelesztettem. Jénaiban sült, hideg sütőben indítva 200 fokon. .)
Elkészítési idő:Az öregtésztához való vízben feloldottam az élesztőt, majd belekevertem a liszteket. Lefedtem és a 10-12 órát/egy éjszakát szobahőmérsékleten pihentettem. Ez idő alatt megkelt és ö...
Elkészítési idő: