Családireceptkönyv.hu

Pogácsa, ami mindig puha


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 120dbx3cm
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojássárgája
3-4 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
3 közepes szem főtt krumpli

2-3 evőkanál disznó- vagy libazsír

Elkészítés:


Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben elkeverjük az élesztőt, azt is beleöntjük, beleszórunk kb. 1 evőkanál sót, és hozzáadjuk az időközben megfőtt, leszűrt, áttört krumplit is. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk, ha kell, még szórjunk bele lisztet.
Ha jó hólyagosra gyúrtuk, belisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és meghajtogatjuk (15 percenként nyújtjuk és hajtogatjuk, elég 3-szor). Utána kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, késsel benégyzetrácsozzuk a tetejét. Kiszaggatjuk a pogácsákat, elhelyezzük a tepsin egymástól kb. 2 cm-re, tojássárgával megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt enyhén pirosra, de készre sül.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tetejét nem szoktam megkenni tojássárgájával, meg sajttal sem szórom meg, mert a másfél éves kisfiam különben nem eszi meg. Így is nagyon finom és nem hiányzik róla semmi. Ebből az adagból kb. 120 db 3 cm átmérőjű pogácsa készül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Foszlós kalács
Foszlós kalács

Kovász: Egy mély gyúrótálban dolgozzunk össze 10 dg lisztet 0,8 dl langyos tejjel, 1,5 dg elmorzsolt élesztõvel, egy csipet aszkorbinsavval, és letakarva tegyük meleg helyre. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Házi vajas kifli
Házi vajas kifli

Langyos, cukros tejben felfuttajuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a sót. A lisztbe belekeverjük a felfuttatott éélesztőt, majd kézzel simára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Lángos
Lángos

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Gluténmentes melegszendvics
Gluténmentes melegszendvics

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. kétszer akkorára, mint a szendvicssütő mélyedése. (Félbehajtva legyen akkora,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk