menu

Családireceptkönyv.hu

Pogácsa, ami mindig puha


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 120dbx3cm
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojássárgája
3-4 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
3 közepes szem főtt krumpli

2-3 evőkanál disznó- vagy libazsír

Elkészítés:


Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben elkeverjük az élesztőt, azt is beleöntjük, beleszórunk kb. 1 evőkanál sót, és hozzáadjuk az időközben megfőtt, leszűrt, áttört krumplit is. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk, ha kell, még szórjunk bele lisztet.
Ha jó hólyagosra gyúrtuk, belisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és meghajtogatjuk (15 percenként nyújtjuk és hajtogatjuk, elég 3-szor). Utána kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, késsel benégyzetrácsozzuk a tetejét. Kiszaggatjuk a pogácsákat, elhelyezzük a tepsin egymástól kb. 2 cm-re, tojássárgával megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt enyhén pirosra, de készre sül.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tetejét nem szoktam megkenni tojássárgájával, meg sajttal sem szórom meg, mert a másfél éves kisfiam különben nem eszi meg. Így is nagyon finom és nem hiányzik róla semmi. Ebből az adagból kb. 120 db 3 cm átmérőjű pogácsa készül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás "staglett" (Levenedulalány)
Olívás "staglett" (Levenedulalány)

A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyúrom. Nyáron ha 3-4 óra múlva otthon vagyok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Cukros brios
Cukros brios

Tésztához: A lisztet tegyük tálba, a közepébe csináljunk egy kis fészket. Tegyük bele a porcukrot, amire rámorzsoljuk az élesztőt, majd öntsük rá a meglangyosított tejet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
Póréhagymás kenyér
Póréhagymás kenyér

Az élesztőt langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk. A kenyérport tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, a tejet, a zúzott fokhagymát, a szeletelt p...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Lepényke
Lepényke

Kigyúrom és a legnagyobb szájú poharammal pogácsaszerűre szaggatom, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, légkeveréses sütőben kb. 150-180°-on készre sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk