menu

Családireceptkönyv.hu

Spanyol briós


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g liszt
1 tk élesztőpor
0,5 tk só
50 g cukor
1 db tojás
2 ek olaj
120 ml meleg víz (tej)
Továbbá
100 g vaj, nagyon puha
Töltelék
lekvár, nutella, almás töltelék, túrós töltelék, mákos …
porcukor

Elkészítés:


Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük vajjal kikent edénybe, takarjuk le folpackkal és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni.

A tésztát osszuk 4 részre. Egyesével nyújtsuk ki őket megvajazott felületen 27 x 38 cm nagyságú téglalappá. Kenjük meg a felületüket vajjal.
Töltsük meg tetszés szerinti töltelékkel (a hosszanti oldalán egy csíkban végig halmozzuk), tekerjük fel, majd formáljunk belőle egy lapos csigát (lásd fotó).
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg vékonyan olvasztott vajjal, vagy olajjal. Hagyjuk ismét kelni 30-40 percig, meleg helyen.
Süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 20 perc alatt készre.
Rácson hagyjuk kihűlni, porcukorral megszórva tálaljuk.

Spanyol briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olajbogyós gyökérkenyér, kapros szardiniakrémmel.
Olajbogyós gyökérkenyér, kapros szardiniakrémmel.

A gyökérkenyér első fázisához szükségünk van egy nagyobb tálra, én a kelesztőtálamat használtam. Beleöntöttem a vizet, feloldottam benne az élesztőt, beletettem a lisztet, rá a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes zsömle alfamix
Gluténmentes zsömle alfamix

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés apácafánk
Bögrés apácafánk

1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jénaiban sült kenyér
Jénaiban sült kenyér

A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutott h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk