menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérrúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg liszt
egy csom. száraz élesztő
másfél dl viz
másfél kk. só.

Elkészítés:


a hozzávalókat összekeverni..megdagasztani
12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db)
rudakat formázok belőle (fonható is)
fólia alatt kelesztem,
majd megkenem olivaolajjal, tojással, megszórom borssal, sóval.
sütőben 220 fokon készre sütöm
mártogatóssal fogyasztjuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Piadina lepénykenyér
Piadina lepénykenyér

A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjából összekeverem. Hozzáadom a sót és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tökkenyér
Tökkenyér

Vágjuk kis darabokra a tökhúst és kevés vízben főzzük puhára azt. Azután öntsük le és készítsünk pürét belőle. Keverjük össze a vajat és a tejet és gyúrjuk össze a többi hozzáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Bögrés, dagasztás nélküli házi kenyé
Bögrés, dagasztás nélküli házi kenyé

A hozzávalókat kimérjük egy tálba. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvány. Leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ropogós kenyér
Házi ropogós kenyér

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk