Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kenyérrúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg liszt
egy csom. száraz élesztő
másfél dl viz
másfél kk. só.

Elkészítés:


a hozzávalókat összekeverni..megdagasztani
12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db)
rudakat formázok belőle (fonható is)
fólia alatt kelesztem,
majd megkenem olivaolajjal, tojással, megszórom borssal, sóval.
sütőben 220 fokon készre sütöm
mártogatóssal fogyasztjuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bajor lúgos perec (Laugenbrezel)
Bajor lúgos perec (Laugenbrezel)

A német perechez, vagyis a hamisítatlan Brezel/Brezen elkészítéséhez futtassuk fel az élesztőt a 3 dl langyos vízben. A lisztet tegyük tálba és keverjük hozzá a hozzávalókat. Ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rozskenyér dagasztás nélkül
Rozskenyér dagasztás nélkül

Szitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...

Elkészítési idő: 8 ora 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pita
Pita

1 dl langyos, cukros tejben fölfuttatjuk az élesztőt, hozzátesszük a kimért liszthez. A többi hozzávalóval együtt robotgéppel puha tésztát dagasztunk, majd hagyjuk, hogy letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk