Családireceptkönyv.hu

Kenyérrúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg liszt
egy csom. száraz élesztő
másfél dl viz
másfél kk. só.

Elkészítés:


a hozzávalókat összekeverni..megdagasztani
12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db)
rudakat formázok belőle (fonható is)
fólia alatt kelesztem,
majd megkenem olivaolajjal, tojással, megszórom borssal, sóval.
sütőben 220 fokon készre sütöm
mártogatóssal fogyasztjuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
370. Zsemle
370. Zsemle

Öreg tészta hozzávalókat össze keverni.Letakarni, 10 -12 óra pihenés után használható. A tészta hozzávalóihoz adni. Dagasztani,duplájára keleszteni. Közben 20 perc után átgyúrni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: A
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után
Avatar A Kedvelnék
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után

210 fokos sütőbe sütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csupa sajtos zsömle, vagy kifli (Gábor a pék)
Csupa sajtos zsömle, vagy kifli (Gábor a pék)

1. A tészta dagasztást megelőző este, illetve az előtt 8-12 órával: Az előtészta kikeverése langyos vizet használva, valamint TangZhong főzése a videón bemutatott módon. Ezeket lef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brios (Tucsok-bogar blog)
Brios (Tucsok-bogar blog)

A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki . Beleteszem a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom , hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk