fél kg liszt
egy csom. száraz élesztő
másfél dl viz
másfél kk. só.
a hozzávalókat összekeverni..megdagasztani
12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db)
rudakat formázok belőle (fonható is)
fólia alatt kelesztem,
majd megkenem olivaolajjal, tojással, megszórom borssal, sóval.
sütőben 220 fokon készre sütöm
mártogatóssal fogyasztjuk!
A liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát. 2...
Elkészítési idő: 360 perc Nehézség: NehézA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni,2x15 percig keleszteni. 18 felé osztani,kettesével összefonni. Közbe a sütöt 190 fokra melegíteni,addig még kel. Tojással lekenni,magokkal megszórni. Sütés 20-20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent összekeverünk, 2,5 percre olajozott tálkában mikróba tesszük.
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: Könnyű