400 gramm liszt
5 evőkanál zsír vagy olíva olaj/étolaj
egy teáskanál só
2-2,5 dl víz
A lisztet a sóval egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a zsiradékot és elmorzsolom a liszttel. Beleöntök 2 dl vizet, és összegyúrom. Néhány percig kell csak gyúrni, míg ruganyos és sima felületű nem lesz, ehhez, ha kell, hozzáadom a maradék vizet.
Tizenkét gombócra osztom, és lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtom, amennyire csak tudom. Az az igazi, ha a tenyeremre fektetve kissé átlátszó lesz. Közepesen forró serpenyőben oldalanként egy-egy perc alatt sütöm meg őket. Akkor jó, ha barna foltok jelennek meg a felszínén.
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű300g érett kovászt 350ml 38 fokos vízet 0,5 dl olajat 1 evőkanál mézet a dagasztó tálba mértük és elkevertük. Rá szitáltunk, 750g BL55 lisztet elkezdtük begyúrni. Egy p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam a tej és joghurt meglangyosított keverékében, amihez a kanál cukrot is hozzáadtam. Addig tálba mértem a liszteket, majd hozzáütöttem a tojást, és a felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű