32 dkg langyos víz
2,5 dkg élesztő
6 ek.olaj
64 dkg liszt
2 cs.tk só
Élesztő futtatni.
Víz,olaj,liszt,só összedolgozni az élesztővel.Dagasztani,puha rugalmas tészta.Tál alját kiolajozni,a tésztát 40-50 percig keleszteni.Alaposan átgyúrni,formázni.20-25 perc pihen.Közbe sütőt bekapcsolni 220 fokra,aljába vizes edény.Tésztát bevágni,spriccelni,30-35 perc sütés.
Készíthető:kifli,zsemle,foccacia,pizza,kenyér,bagett.
A lisztet egy tojással, a sóval, a cukorral és a langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozni. Amikor már homogén a tészta, a szobahőmérsékletű vajat/margarint hozzádagaszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes25 dkg lisztet tálba szitáltam, a közepébe készített mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrtam. Konyharuhával letakarva langyos hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA teljes kiőrlésű lisztet tálba tesszük, és ráöntünk 1.5 dl a langyos tejet. 20 percet állni hagyjuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral, és egy kanál liszttel jól elkever...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. Egy kisebb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót! Ez a száraz keverék. 2. Egy nagy tálban oldd fel az élesztőt a langyos vízben! Ez a nedves keverék. 3. A száraz k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű