Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyás-sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
40 dkg Vénusz sütőmargarin
40 dkg burgonya
3,5 dkg élesztő
4 dkg finom só
3 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
0,5 dl tej

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még forrón áttörjük. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
A burgonyát, margarint, tojást, sót és cukrot összegyúrjuk, majd rászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az élesztős tejet is, végül jól összegyúrjuk, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tetszőleges formára szaggatjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 20-30 percig kelni (télen, hideg időben ez 45 perc is lehet). Ha kis pogácsákat készítettünk, azokat 200 fokon, a nagyobbakat 180 fokon sütjük 10-15 percig, vagy amíg meg nem pirul a tetejük.

Burgonyás-sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
321.Kakaós és csavart csiga
321.Kakaós és csavart csiga

Sütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer tölcsér
Linzer tölcsér

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
354. Sörkifli lassú módra
354. Sörkifli lassú módra

Élesztőt futtatni. A többivel összekeverni, dagasztani. 30 perc kelés. 4 fele osztani, 30 cm kerekre nyújtani, 8 fele vágni. Megkenni olvasztott margarinnal, tölteni, feltekerni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres hússal töltött párna
Fűszeres hússal töltött párna

Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos vízben felfuttatjuk pár perc alatt. A liszteket elvegyítjük egy nagy tálban a sikérrel és a sóval, egy mélyedést simítunk a közepébe, és beleön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk