70 dkg liszt
40 dkg Vénusz sütőmargarin
40 dkg burgonya
3,5 dkg élesztő
4 dkg finom só
3 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
0,5 dl tej
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még forrón áttörjük. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
A burgonyát, margarint, tojást, sót és cukrot összegyúrjuk, majd rászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az élesztős tejet is, végül jól összegyúrjuk, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tetszőleges formára szaggatjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 20-30 percig kelni (télen, hideg időben ez 45 perc is lehet). Ha kis pogácsákat készítettünk, azokat 200 fokon, a nagyobbakat 180 fokon sütjük 10-15 percig, vagy amíg meg nem pirul a tetejük.
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A szobahőmérsékletű liszteket a kenyérsütő tartályába mérjük, hozzáadjuk a sót és a napraforgómagot. A felfuttatott élesztőt hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: Könnyű