70 dkg liszt
40 dkg Vénusz sütőmargarin
40 dkg burgonya
3,5 dkg élesztő
4 dkg finom só
3 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
0,5 dl tej
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még forrón áttörjük. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
A burgonyát, margarint, tojást, sót és cukrot összegyúrjuk, majd rászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az élesztős tejet is, végül jól összegyúrjuk, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tetszőleges formára szaggatjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 20-30 percig kelni (télen, hideg időben ez 45 perc is lehet). Ha kis pogácsákat készítettünk, azokat 200 fokon, a nagyobbakat 180 fokon sütjük 10-15 percig, vagy amíg meg nem pirul a tetejük.
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatom 15 perc alatt. 2. Összekeverjük a lisztet a sóval, élesztővel és egy fél tojással. Pár percig dagasztom, hogy jó állaga legyen....
Elkészítési idő: 2 óraA lisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá egy deci langyos vizet, és megvárjuk, míg megkel. Adunk hozzá egy tojást, egy teáskanáln...
Elkészítési idő:A hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és ujjformára hengergetjük, majd kb....
Elkészítési idő: