Családireceptkönyv.hu

Burgonyás-sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
40 dkg Vénusz sütőmargarin
40 dkg burgonya
3,5 dkg élesztő
4 dkg finom só
3 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
0,5 dl tej

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még forrón áttörjük. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
A burgonyát, margarint, tojást, sót és cukrot összegyúrjuk, majd rászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az élesztős tejet is, végül jól összegyúrjuk, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tetszőleges formára szaggatjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 20-30 percig kelni (télen, hideg időben ez 45 perc is lehet). Ha kis pogácsákat készítettünk, azokat 200 fokon, a nagyobbakat 180 fokon sütjük 10-15 percig, vagy amíg meg nem pirul a tetejük.

Burgonyás-sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Baconos-sajtkrémes bucik
Baconos-sajtkrémes bucik

Először a bacont felcsíkoztam, majd lassú tűzön ropogósra sütöttem. Kivettem a zsírjából és félretettem hűlni. A sajtmártáshoz megolvasztottam a vajat, beledobtam a lisztet és h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis futa
Krumplis futa

Vékony karikára vágom a krumplit,majd beleteszem forrásban lévő vízbe főni.Teszek 1 evőkanál sót a vízbe.Amikor megfőtt a krumpli krumplipűrének összetöröm vagy krumplinyomón átnyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar HAMIS HÁJAS
HAMIS HÁJAS

30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes rozsos zsemle
Zabpelyhes rozsos zsemle

Az öregtésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 10 dkg kenyérlisztet, 10 dkg TK búzalisztet 1 tk barnacukrot, 2 dkg élesztőt és 280 ml langyos vizet. Jó alaposan kidagasztjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk