Családireceptkönyv.hu

Nyolc órás kovásszal készült kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy ne száradjon be.
Reggel adok hozzá 2,5 dl vizet,2 dkg sót és annyi lisztet hogy kissé keményebb,de jól gyúrható tésztát kapjak.Minél tovább gyúrom annál puhább lesz.A liszt k.b.1 kg amit bedagasztok a kovásszal együtt.Tálba teszem,meghintem liszttel,és 1 órát kelesztem.Majd kissé átgyúrom újabb egy óra kelesztés.formázás,tepsi,kelesztés egy óra, 180 -200 fokon 1 óra sütés.Semmi zsiradék.

Elkészítés:


2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy ne száradjon be.
Reggel adok hozzá 2,5 dl vizet,2 dkg sót és annyi lisztet hogy kissé keményebb,de jól gyúrható tésztát kapjak.Minél tovább gyúrom annál puhább lesz.A liszt k.b.1 kg amit bedagasztok a kovásszal együtt.Tálba teszem,meghintem liszttel,és 1 órát kelesztem.Majd kissé átgyúrom újabb egy óra kelesztés.formázás,tepsi,kelesztés egy óra, 180 -200 fokon 1 óra sütés.Semmi zsiradék.

Nyolc órás kovásszal készült kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Finom kifli (Matyi Éva)
Finom kifli (Matyi Éva)

Egy kevés tejet elkeverünk a cukorral es hozzáadjuk az elesztőt. Mikor felfut hozzáöntjük a liszthez, sóhoz, vajhoz és a többi tejet is beleöntjük. Ha a tésztánk kicsit ragacsos da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sonkás,krémsajtos kiflik
Sonkás,krémsajtos kiflik

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tészt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gitka
Gyros pitában
Gyros pitában

Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Hópihe kalács
Hópihe kalács

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Nekem kb. 40-50 perc volt.) Öt egyenlő részre osztjuk, 10-12 cm-es köröket nyújtunk, késsel négy he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk