menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához : 60 dkg liszt, 100 g zsír, 1 kanál cukor, 1 tojás, 5 dkg élesztő, 2 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 dl tej, reszelt citromhéj

Töltelék : 4 evőkanál cukrozatlan kakaó, 10 evőkanál kristálycukor, + én még tettem bele 4 evőkanál Nesquik kakaóport

A tetejére : 1 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor


Elkészítés:


Elkészítés : Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.
Közben készítsük el a tölteléket.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.


Kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Pita
Pita

Dagasztás után 40 percig kelesztjük,formázzuk, nyújtjuk. 180 fokon 8 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos stangli(Ilike konyhája)
Sajtos stangli(Ilike konyhája)

1 dl langyos tejben a cukrot elkeverem, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom , ami azt jelenti, hogy kb. 15 percre magára hagyom. Meg fog emelkedni, és buborékos lesz. Egy tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rozsos krumplis vekni
Rozsos krumplis vekni

Az élesztőt előző este feloldjuk 2 dl langyos vízben, belekeverjük a rozslisztet és a krumplit. Ezt a tejföl sűrűségű kovászt másnapig lefedve savanyodni hagyjuk. Készítéskor ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Nagy finom sajtos rudacskák.
Nagy finom sajtos rudacskák.

A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a zsírtl ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk