15dkg kókuszliszt,
5 dkg psyllium-útifümaghéj-,
5 tojás,
teáskanálnyi só-ha édes kalácsnak szeretnéd, csak egy csipet-
kávéskanál szódabikarbóna,
5 dl víz
Előmelegített -175fokos- sütőben 40 percig sütöttem.
Ekkor kivettem a tepsiből és a rácson pirítottam csak,- kb. 15 percig - hogy kérges legyen a külső része! Isteni!
Kalács is készithető belőle
A dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a sót. Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá. A liszt közepére öntsük bele az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt meleg folyadékban feloldjuk, belekeverjük a sót és a cukrot és egy kevéske lisztet. Meleg helyen hagyjuk kicsit kelni. Közben minden fanatizmus nélkül szétdörzsöljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű