5 év kisérletezés utàn, azt hiszem végre sikerült a "tökéletes" gluténmentes kenyér
Recept:
360 g Mester kenyérmix liszt
120 g naturbit lisztkeverék
120 g rízsliszt
30g tàpióka keményítő
15 g utifűmaghéj
3 evőkanàl burgonyapehely
600 ml langyos víz
30 g friss élesztő
2 evőkanàl olaj
A száraz alapanyagokat öszekevertem, majd hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Robotgéppel jól összedolgoztam. Kétfelé szedtem és rizsliszten görgetve kenyérformàra alakítottam.
Alsó sütésen 50 fokon 50 percig kelesztettem, majd felraktam 150 fokra alsó- felső sütésre 20 percre. Ezután készre sütöttem még 30 percig , 200 fokon, alsó- felső sütésen.
A kenyérkék 540 grammosak lettek.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő:A tálba bele teszek . 20 dkg lisztet, rámorzsolom az élesztőt s langyos vízzel szétt keverem /kovász/, közben a megpucolt krumplit felteszem főzni sós vízbe. Várok 2-3 órát s a ko...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt futtassuk fel a teáskanál cukorral elkevert langyos vízben. 2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel vagy géppel szép sima tésztává dagasztjuk. Ha nagyo...
Elkészítési idő:Tej,tejföl, tojás, élesztő összekeverni. Hozzá liszt, cukor, só dagaszt 5 perc, hozzá a vaj, 5 perc dagaszt. 45 perc keleszt. 6 db 80 g zsemle, gömbölyíteni. Kiflinek 300 g gömbö...
Elkészítési idő: