2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt , 1 csésze hajdinaliszt , 3 csésze kukoricaliszt , 1/2 csésze szójaliszt , 1 teáskanál só , 2 evőkanál olaj , 1 evőkanál szezámvaj
Keverjük össze a listeket, a sót és az olajat egy tálba. Az olajat egyenletesen dolgozzuk be. Hagyjuk állni 1 órán át. (Ha azt akarjuk, hogy megkeljen hagyjuk másnapig állni.) Apránként adjunk hozzá vizet, és dagasszuk erősen míg a tészta ragadós és majdnem nyúlós lesz. Formáljuk cipóvá,lisztezzük meg, és tegyük kiolajozott kenyérformába. Hagyjuk 1/2 óráig állni. Süssük közepes sütőben 1 - 1 1/2 óráig.
Akármilyen főtt gabona, pl. rizs, hajdina vagy köles belekeverhető a kenyértésztába. Jó szórakozást - mindenki saját belátása szerint keverheti a különböző liszteket.
A tésztához az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, tojást, cukrot, a sót, az olajat és egy reszelt citrom héját alaposan összegyúrjuk, majd bedagasztjuk. Lá...
Elkészítési idő:A vajat közepesen keményre hűtjük és két sütőpapír között 1/2 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. Lehűtjük. A tejet langyosra melegítjük. Hozzáadjuk az édesítő felét és fel...
Elkészítési idő: 3 óra1. Tálba öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 2. Felolvasztjuk a margarint, majd azt is az élesztős tejhez adjuk. Belekeverjük a cukrot, tojá...
Elkészítési idő:- A száraz hozzávalókat elkeverjük a magokkal,fűszerekkel - Olajat és annyi vizet teszünk hozzá,hogy jól formálható tésztát kapjunk - Tetejét megvizezzük,15 percig 180 C-on,majd...
Elkészítési idő: 50 perc