menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött török kenyér (Kombe)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg liszt
100 ml víz
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
350 ml tej
1 kk. só

A töltelék

300 g tejföl
1 kisebb fej lilahagyma
20 dkg felvágott(kolozsvári szalonna, házi kolbász, gépsonka lehet vegyesen)
1 doboz kukorica
5 dkg sajt

Tetejére kenéshez

1 db tojás

Szóráshoz

lenmag
szezámmag

Elkészítés:


Előkészítés

A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük, a sajtot lereszeljük. Mindezt összekeverjük a tejföllel.
A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, összekeverjük és félretesszük.

Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, megkenjük a vaj-olaj keverék felével. Kinyújtjuk a második lapot is, próbáljuk ugyanakkorára, mint az elsőt és a vajas lapra fektetjük. Erre tesszük az összes tölteléket, szépen elkenjük rajta. Majd betakarjuk a 3. kinyújtott lappal, amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékkel.
Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig, ami után fentről is behajtjuk szintén a közepéig és alulról is behajtjuk.
Ha megkelt megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a magokkal.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy alulra kerüljön a hajtott rész.
Egy éles késsel bevágjuk a tetejét, de ne vágjuk át teljesen.
Ha megkelt, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, napraforgómaggal. (ki mivel szereti).
Tálalás

8 nagy adag lett belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ciabatta
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Ciabatta

A tészta hozzávalóit 8-10 percen keresztül dagasztottam. Igen lágy, ragacsos a tészta, de ilyennek kell lennie. Egy műanyag, laposabb, téglalap alakú dobozba tettem, majd letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás kalács kenyérsütő gépben
Mazsolás kalács kenyérsütő gépben

A hozzávalókat a mazsola kivételével a gépbe tesszük a folyadék mindig alulra kerüljön.A mazsolát akkor rakjuk hozzá mikor a gép csenget. Normál program I. fokozat,közepes szín (3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Roston csirke burger
Roston csirke burger

A megtisztított, lecsepegtetett husikat meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és egy tálkába fektetjük. Felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órát a hűtőben pihentetjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér Ropogós héjú, kovászolt kenyér
Kenyér Ropogós héjú, kovászolt kenyér

A langyos vizet ráöntöm a kovászra és belemorzsolom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztá...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk