Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött török kenyér (Kombe)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg liszt
100 ml víz
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
350 ml tej
1 kk. só

A töltelék

300 g tejföl
1 kisebb fej lilahagyma
20 dkg felvágott(kolozsvári szalonna, házi kolbász, gépsonka lehet vegyesen)
1 doboz kukorica
5 dkg sajt

Tetejére kenéshez

1 db tojás

Szóráshoz

lenmag
szezámmag

Elkészítés:


Előkészítés

A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük, a sajtot lereszeljük. Mindezt összekeverjük a tejföllel.
A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, összekeverjük és félretesszük.

Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, megkenjük a vaj-olaj keverék felével. Kinyújtjuk a második lapot is, próbáljuk ugyanakkorára, mint az elsőt és a vajas lapra fektetjük. Erre tesszük az összes tölteléket, szépen elkenjük rajta. Majd betakarjuk a 3. kinyújtott lappal, amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékkel.
Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig, ami után fentről is behajtjuk szintén a közepéig és alulról is behajtjuk.
Ha megkelt megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a magokkal.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy alulra kerüljön a hajtott rész.
Egy éles késsel bevágjuk a tetejét, de ne vágjuk át teljesen.
Ha megkelt, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, napraforgómaggal. (ki mivel szereti).
Tálalás

8 nagy adag lett belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos rúd
Avatar Krisztina Kedvelnék
Sajtos rúd

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk és kb 30 percig pihentetjük. A sütőt 160 fokra alsó-felső sütésen előmelegítjük. A tésztát kb 1/2 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt csokis kifli
Kelt csokis kifli

A hozzávalókat kenyér sütő gépbe rakom alulra a folyadék ,só majd a többi hozzávalók dagasztom,kelesztem. A tésztát 4 egyenlő részre osztom majd kinyújtom kör alakú formára megken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A lisztben a sót elkeverem, hozzáadom a tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, a zsírt és a hideg krumplit. Jól ki kell dagasztani!!!!! 1 órát kell kelni hagyni jó meleg helyen....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Házi kifli
Házi kifli

1. 200 ml tejet meglangyosítunk, hozzákeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a sót, tejport, olvasztott margarint, a marad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk