menu

Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

350 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
25 g vaj (olvasztott)

Lekenni

1 evőkanál 2,8%-os tej

Elkészítés:


A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet majd jól kidolgozzuk, dagasztjuk. (Nekem plusz 35 g lisztet vett még fel, mert ugye nem minden liszt egyforma).

A kész tésztát két részre osztjuk.


Az egyiket kerek lappá nyújtjuk, majd elvágjuk 4 részre (félbe, és a felet is félbe). Egyesével vékony háromszöggé nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől szorosan feltekerjük, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. (Nem érdemes nagyon szélesre csinálni maximum 1 arasznyira legyen széles, mert ha ettől hosszabb, akkor vékonyka marad a kifli.)

Sütőpapíros tepsire tesszük a kész kifliket.

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég ennek a kiflinek. Ha ez megvan, akkor a kifliket lekenjük tejjel és mehet a sütőbe kb. 20 percre, míg szép pirosra sülnek.

Kész is a kelesztés nélküli kifli.


Trükkök, tippek, praktikák:


Apróséf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Virsli bundában
Virsli bundában

A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos édes fánk
Hagyományos édes fánk

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaóscsiga (túrós) puha, gyors!
Kakaóscsiga (túrós) puha, gyors!

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (ha van, akkor légkeveréses funkcióra állítjuk), és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. A túrót és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Croissant recept
Croissant recept

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (kivéve a margarin) bedagasztjuk a tésztát. Hűtőben hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Miután megkelt kicsit átgyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk