menu

Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

350 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
25 g vaj (olvasztott)

Lekenni

1 evőkanál 2,8%-os tej

Elkészítés:


A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet majd jól kidolgozzuk, dagasztjuk. (Nekem plusz 35 g lisztet vett még fel, mert ugye nem minden liszt egyforma).

A kész tésztát két részre osztjuk.


Az egyiket kerek lappá nyújtjuk, majd elvágjuk 4 részre (félbe, és a felet is félbe). Egyesével vékony háromszöggé nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől szorosan feltekerjük, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. (Nem érdemes nagyon szélesre csinálni maximum 1 arasznyira legyen széles, mert ha ettől hosszabb, akkor vékonyka marad a kifli.)

Sütőpapíros tepsire tesszük a kész kifliket.

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég ennek a kiflinek. Ha ez megvan, akkor a kifliket lekenjük tejjel és mehet a sütőbe kb. 20 percre, míg szép pirosra sülnek.

Kész is a kelesztés nélküli kifli.


Trükkök, tippek, praktikák:


Apróséf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Blbone
Blbone

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kenyérsutogépben vagy kézzel. Hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk még egyszer megkelni. A tésztát kis darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Túrós batyu
Túrós batyu

A blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x10cm kockára vágjuk. Lekenjük vajjal, töltjük, batyura formázzuk, tepszibe 35 percet kelesztjük. Tojással lekenjük és 200 fokos gőzös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barhesz
Barhesz

A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Nutellás tekercs
Nutellás tekercs

Megfuttatjuk az élesztőt a cukros langyos tejben. Majd a többi hozzávalóval jól bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik ci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk