Hozzávaló szárazanyagok:
3 csésze barnarizs liszt
3/4 csésze arrowroot por /nyílgyökér liszt -verebedit/
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál alumínium mentes szódabikarbóna
3/4 teáskanál tengeri só
Hozzávaló nedves anyagok:
2 csésze kefir (vegánoknak kókuszkrém)
3 bio vagy házi tojás (vegánoknak 3 evőkanál chia mag+6 evőkanál víz)
szerintem egyáltalán nem kíván édesítést, de az eredeti recept szerint hozzáadható 1 evőkanál juharszirup
Összekeverjük először a szárazanyagokat, majd külön edényben a nedves anyagokat is, és egybe vegyítjük őket, jól elkeverve fakanállal, hogy sima állagot kapjunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, egy kiolajozott (kókuszolajjal) vas lábasba vagy üvegedénybe.
Süssük közepes lángon körülbelül egy órát, tűpróbát csinálhatunk, hogy biztosak legyünk a dolgunkban.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk állni 20 percet, majd fordítsuk ki az edényből, és hagyjuk kihűlni egy rácson.
A vaj kivételével összegyúrom az alapanyagokat, amikor kezd összeállni, akkor adom hozzá kis részletekben a vajat is. Sima, ruganyos, viszonylag lágy tésztát kell kapni. Letakarva,...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűAlaposan kidagasztottam, majd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, igy hagytam még 15 percig pihenni. kifliket formáztam belőle,min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütés előtti este készítsük el a kovászunkat: 20 dkg lisztet keverjünk el a szárított élesztővel és kb. 1-1,5 dl langyos vízzel, hogy sűrű nokedlitészta-állagot kapjunk. (A ciaba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű