menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos stangli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg -50 liszt
15 dkg ch mínusz liszt
2,5 dkg élesztő
1.5 kiskanál só
3 dkg búzasikér
1 kanál bambuszrost
5 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
1 dl víz
Pici édesítő.

Tetejére tojássárgája
5 dkg reszelt sajt



Elkészítés:


A száraz anyagokat kimérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. A folyadékot langyosan beleöntjük. A tejfölt a végén hozzátesszük, hogy roganyos tésztát kapjunk. 1 órán át kelesztjük.
8 részre osztjuk, kinyujtjuk és a pepsibe még 20 percet kelesztjük. Ha nagyobbat szeretnénk akkor 6 részre osztjuk.
A tojás fehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. 200 C fokon Kb 30 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr:
Energia. 236 kcal
Ch. 17 gr
Zsír. 8 gr
Fehérje. 19 gr

Sajtos stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szuper sajtos stangli
Szuper sajtos stangli

A lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek
Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy kiolajozott kenyérsütőformába (az enyém kb. 30x10 cm-es) helyezzük, és legalább 1 órát meleg, huzatmentes helyen kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás fonott kalács
Fokhagymás fonott kalács

Egy kevés tejben elkeverjük az 1 kk cukrot es a 25 gramm élesztőt. Mikor felfutott az élesztő hozzáadjuk a liszthez, vajhoz és a többi tejet is beleöntjuk. Jól kidolgozzuk a tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Török perec (simit)
Török perec (simit)

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, félretesszük, míg kissé felfut. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk