500 ml langyos víz
- 20 g útifűmaghéj
- 4 g Dr. Oetker instant porélesztő
- 150 g Naturbit barna rizsliszt
- 150 g Bauck Hof bio és GM zabpehely kávédarálón lisztté darálva
- 50 g Naturbit hajdinaliszt
- 2 ek Naturbit szezámpehely -> mag kávédarálón pelyhesítve
- 2 ek Naturbit lenmagpehely -> mag kávédarálón pelyhesítve
- 2 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
- 1 púpos teáskanálnyi só
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet.
Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 percet pihentettem meleg helyen, majd még egyszer átgyúrtam.
Ezután olajos kézzel formáztam, kiolajozott, enyhén lisztezett formába tettem a sűrű masszát és bevagdostam egy éles, olajos késsel.
Meg szoktam szórni a tetejét magokkal, most nem volt hozzá kedvem!
20 percig kelesztettem gázsütő 2-3as fokozatán enyhén nyitott (kitámasztott) sütőajtónál, majd a 20perc után 5ös fokozatra állítottam (180 fok) és kb 45 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon fontos, hogy meg kell várni, amíg a kenyér teljesen kihűl, csak ezután vágjuk fel.
1. Az élesztőt a tej felével és kevés cukorral, liszttel körül-belül 15 perc alatt felfuttatjuk. Az alapanyagokat a margarin kivételével összegyúrjuk. 2. A margarint megolvasz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk pici cukorral.Összegyúrjuk a hozzávalókat a kakaó kivételével.A megkelt tésztát kettévesszük. Egyik részébe beletesszük a kakaót.Kelesztjük,kinyújtjuk őket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztógépbe: liszt, tojás, só, felfuttatott élesztő és annyi víz apránként, hogy kalácstészta állagú legyen. A dagasztás kb 20 perc. Le kell takarni és langyos helyen 2,5 szeres...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű