menu

Családireceptkönyv.hu

Barna GM kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 ml langyos víz
- 20 g útifűmaghéj
- 4 g Dr. Oetker instant porélesztő
- 150 g Naturbit barna rizsliszt
- 150 g Bauck Hof bio és GM zabpehely kávédarálón lisztté darálva
- 50 g Naturbit hajdinaliszt
- 2 ek Naturbit szezámpehely -> mag kávédarálón pelyhesítve
- 2 ek Naturbit lenmagpehely -> mag kávédarálón pelyhesítve
- 2 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
- 1 púpos teáskanálnyi só

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet.
Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 percet pihentettem meleg helyen, majd még egyszer átgyúrtam.
Ezután olajos kézzel formáztam, kiolajozott, enyhén lisztezett formába tettem a sűrű masszát és bevagdostam egy éles, olajos késsel.
Meg szoktam szórni a tetejét magokkal, most nem volt hozzá kedvem!
20 percig kelesztettem gázsütő 2-3as fokozatán enyhén nyitott (kitámasztott) sütőajtónál, majd a 20perc után 5ös fokozatra állítottam (180 fok) és kb 45 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon fontos, hogy meg kell várni, amíg a kenyér teljesen kihűl, csak ezután vágjuk fel.

Barna GM kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar vendégváró sós kifli
vendégváró sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
620.Bagett kenyér
620.Bagett kenyér

Élesztőt cukorral 3 dl vízzel kikeverni (nem kell felfuttatni ) Mindent egybe keverőtálba adagolni, dagasztani jó Duplájára keleszteni , kissé lisztezett deszkára borítani darab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
337. Mini bagett
337. Mini bagett

Az öregtésztához való vízben feloldottam az élesztőt, majd belekevertem a liszteket. Lefedtem és a 10-12 órát/egy éjszakát szobahőmérsékleten pihentettem. Ez idő alatt megkelt és ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Réteges, ropogós, sajtos kifli
Réteges, ropogós, sajtos kifli

A lisztet összekeverni a sóval, cukorral porélesztővel. A vajat a tejjel együtt felmelegíteni, hogy a vaj elolvadjon. A forró vajas tejhez hozzáadni a vizet és a liszthez önteni. Ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk