Családireceptkönyv.hu

Paleo medvehagymás császárzsemle


Írta:

Adag: 5 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
• 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt + 1 ek. bambuszrostliszt
• 4 g szódabikarbóna
• 3 g só
• 3 db M-es tojás
• 3 db M-es tojásfehérje
• 90 g langyos víz
• 42 g medvehagyma (szeletelve)
• 2 ek. kókuszzsír

Elkészítés:


A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni.
Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medvehagymát. A kihűtött medvehagymát és 1 púpos ek. bambuszrostlisztet adjuk a tésztához és gyúrjuk át. Ezután osszuk 5 darabra a tésztát, majd sodorjunk 40 cm-es rudakat és fonjuk meg zsömlének.

Sütése:

Előmelegített 200°C-os sütőben, alsó felső programon 38 perc.

Nagyon-nagyon könnyű lett a tésztája, talán az olajtól és a medvehagymától. Ilyen finom ropogós héjú zsömlét soha nem sütöttem még.

Paleo medvehagymás császárzsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós rózsa briós
Túrós rózsa briós

1.) A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Félórás extra puha kakaós csiga (Rupáner)
Félórás extra puha kakaós csiga (Rupáner)

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Focaccia (olasz kenyérféle)
Focaccia (olasz kenyérféle)

A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt, és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjábol összekeverem. Hozzáadom a sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Egyszerű kifli(finom)
Egyszerű kifli(finom)

Lisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk