• 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
• 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt + 1 ek. bambuszrostliszt
• 4 g szódabikarbóna
• 3 g só
• 3 db M-es tojás
• 3 db M-es tojásfehérje
• 90 g langyos víz
• 42 g medvehagyma (szeletelve)
• 2 ek. kókuszzsír
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni.
Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medvehagymát. A kihűtött medvehagymát és 1 púpos ek. bambuszrostlisztet adjuk a tésztához és gyúrjuk át. Ezután osszuk 5 darabra a tésztát, majd sodorjunk 40 cm-es rudakat és fonjuk meg zsömlének.
Sütése:
Előmelegített 200°C-os sütőben, alsó felső programon 38 perc.
Nagyon-nagyon könnyű lett a tésztája, talán az olajtól és a medvehagymától. Ilyen finom ropogós héjú zsömlét soha nem sütöttem még.
1.) A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt, és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjábol összekeverem. Hozzáadom a sót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű