½ kg liszt
2,5 -3 dl tej (amennyit a tészta felvesz)
1 élesztő (5 dkg)
1 egész tojás
2 ek. cukor
3 ek. házi tejföl
2 ek. kacsazsír
vaj
só
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással elkeverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, és kicsit összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt és a zsírt, majd kis szüneteket tartva simára dagasztjuk. Ha kész, akkor belisztezzük a tetejét, és letakarva hagyjuk megkelni. Ha szépen megkelt, akkor lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, és egyforma darabokat vágunk belőle. Ezekből egyenlő oldalú háromszöget nyújtunk, megkenjük sós, olvasztott vajjal, és a hosszú végétől kezdve kifliket formázva feltekerjük. Ezután a kifliket tepsibe rakjuk. Vigyázzunk, hogy ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert sütéskor tovább fognak dagadni. A tetejét megkenjük tejjel, és szórunk rá kömény- vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kivettük a kifliket a sütőből, még egyszer, amíg még forróak, megkenjük őket tejjel.
Az élesztőt felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk mint egy kelt tésztát . 30 percig pihentetjük. Majd kinyujtjuk , és lekenjük a tyúk zsírral , rászórjuk az ap...
Elkészítési idő: kb 1 óraAz élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával, az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak....
Elkészítési idő: