50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1,5 dl natúr joghurt
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
2 dl langyos víz
1. 1 dl langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot,
hozzáteszünk egy evőkanál lisztet, összekeverjük, és langyos helyre
téve megvárjuk, amíg az élesztő felfut (a víz tetején vastag
halványbarna hab képződik).
2. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a sót,
beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és egybegyúrjuk úgy, hogy közben
apránként még annyi langyos vizet adunk hozzá, amennyitől nagyon
puha, jól gyúrható, de nem folyós tésztát kapunk.
3. Letakarva legalább fél órán át kelesztjük.
4. Ezután lisztes vagy olajos kézzel 10-12 egyforma nagyságú
gombócot formálunk belőle.
5. Egymástól távol lisztezett deszkára vagy tálcára sorakoztatjuk őket, a
tetejüket is meglisztezzük, az egészet letakarjuk tiszta konyharuhával,
és még 15-20 percig kelesztjük.
6. Ezután az első gombócot lisztezett deszkán késfok vastagságú körlappá nyújtjuk.
7. Olaj nélkül, szárazon fölforrósítunk egy vastag falú serpenyőt.
8. Beletesszük a kinyújtott tésztát, és addig sütjük, amíg jól föl nem
hólyagosodik. Ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.
(A sütési idő nagyon rövid, mindössze pár perc.)
Amíg a lepény sül, kinyújtjuk a következőt, és amint az előző megsült, máris a helyére tesszük a serpenyőbe.
A megsült lepényeket egymásra halmozzuk. Megkenhetjük őket olvasztott vajjal is.
Indiában mindenféle ételhez fogyasztják a naan kenyeret.
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...
Elkészítési idő:A fagyasztott tésztát kiolvasztottam. Vékonyra kinyújtottam. Pizzavágóval kb.10x10cm-es kockákra vágtam. Mindegyik kocka közepébe egy kanál túrós tölteléket tettem és batyut f...
Elkészítési idő: